Foekepotten van alle dag

Het is volgens velen de oudste traditie van Goor: het foekepotten. Op oudjaarsmiddag gaan kinderen, verkleed en gewapend met een ‘foekepot’, al zingend door Goor. Het aloude gebruik is dus van alle dag en dus voor de redactieleden van Oald Goor om eens in de koffer te duiken met oude prenten van het foekepotten. Vandaag kiekjes van de editie uit 1997.Gerelateerde berichten

  • Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd…28 december 2016 Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd… De redactie van Oald Goor stuitte in de archieven van het Goors Historisch Museum op een prent die nu bijna twintig jaar geleden werd gemaakt tijdens Oudejaarsdag 1996 in de voormalige […]
  • Toen foekepotten nog wel populair was…22 december 2015 Toen foekepotten nog wel populair was… De klassieke adepten hebben met pijn kennisgenomen van de teloorgang van het foekepotten. In de vorige eeuw was de Goorse traditie namelijk een veelbesproken bezigheid op de laatste dag […]
  • De varkensblazen hangen weer14 december 2014 De varkensblazen hangen weer Het aloude adat heeft het moeilijk. Het voortbestaan van het Foekepotten staat serieus op de tocht. Als het aan Kindvriendelijk Goor ligt, blijft de Goorse traditie nog even in stand. De […]
  • Foekepotten populairder dan ooit9 december 2018 Foekepotten populairder dan ooit Foekepotten is anno 2018 populairder dan ooit. Dat merkt de Stichting Kindvriendelijk Goor aan de hand van de verkoop van de foekepotten. "Door de toenemende vraag hebben we besloten om […]
  • Foekepotten maken bij De Ster26 december 2014 Foekepotten maken bij De Ster De stichting Kindvriendelijk Goor staat morgen vanaf 14.00 uur weer met een aantal medewerkers weer paraat om de Goorse kinderen te helpen met het maken van de Foekepotten. De bloempotten […]