Nauta nog een termijn burgemeester Hof van Twente

De gemeenteraad van Hof van Twente heeft burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel voorgedragen voor herbenoeming voor de periode 2019-2025. Dat gebeurde gisteren tijdens de raadsvergsdering in het Goorse gemeentehuis. Burgemeester Nauta is blij met het vertrouwen dat de gemeenteraad in haar stelt en had al eerder aangegeven graag door te willen als burgermoeder in de Hof. De aanbeveling wordt via de Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema, doorgestuurd naar de minister Binnenlandse Zaken Ollongren. Deze zal uiteindelijk beslissen maar dat lijkt op voorhand een formaliteit.
De 58-jarige CDA-politica is burgemeester van Hof van Twente sinds 15 mei van het jaar 2013. Daarvoor was ze directeur van het CDA-partijbureau en raadslid in de gemeente Oegstgeest. Ze is woonachtig in Markelo.

Foto: Barbara Trienen Photography


Gerelateerde berichten

  • Ellen Nauta dinsdag beëdigd5 mei 2019 Ellen Nauta dinsdag beëdigd Komende dinsdag wordt burgemeester Ellen Nauta beëdigd voor haar tweede termijn als eerste burger van de gemeente Hof van Twente. De speciale raadsvergadering begint om 19:30 uur en is […]
  • Nauta spreekt voor Vrouwen van Nu11 november 2019 Nauta spreekt voor Vrouwen van Nu Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel zal komende donderdag, 14 november, een lezing houden voor de Vrouwen van Nu, afdeling Goor. Ze zal vertellen over haar loopbaan die begon als […]
  • Nauta voorzitter landelijk comité van de regio’s21 januari 2020 Nauta voorzitter landelijk comité van de regio’s Ellen Nauta is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse gemeentelijke delegatie van het Comité van de Regio’s. De burgemeester van de gemeente Hof van Twente neemt daarnaast vanaf 12 […]
  • Schilderen in de modder…10 maart 2017 Schilderen in de modder… Met voorzichtige passen werkt ze zich met laarzen aan door de modder waar diep in weg zakt om bij het varkensverblijf op kinderboerderij 't Kukelnest te komen. In haar hand een kwast en […]
  • Nauta weer in race om jaarlijkse bestuurderstitel26 december 2018 Nauta weer in race om jaarlijkse bestuurderstitel Burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente zit wederom bij de beste zeven beste bestuurders van Twente. Uit de lijst van 25 zijn er door het opinieweekblad De Roskam wederom […]