Opleiding in Goor voor mensen zonder diploma

Er komt een speciale MBO-opleiding in Goor voor mensen zonder diploma. Het ROC van Twente start in februari samen de stichting Anpak’n en de gemeente Hof van Twente starten in februari deze zogenoemde entreeopleiding. De deelnemers aan dit project gaan 16 uur per week aan het werk bij een bedrijf of instelling in Goor of omgeving. Daarnaast krijgen zij 6 uur per week les. Waar in Goor die lessen gehouden gaan worden is nog ongewis. De opleiding duurt een jaar er kunnen in eerste instantie zestien mensen instappen.


Wethouder Pieter van Zwanenburg schetst het belang van de nieuwe lokale opleiding: “Scholing is en blijft belangrijk, omdat mensen interessanter zijn voor een werkgever als zij een diploma hebben. Bovendien helpt scholing de deelnemers bij het ontdekken van de eigen interesses en kwaliteiten. Bij die ontwikkeling worden zij ook begeleid.”

Op dinsdag 8 januari is er een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe opleiding. Wie bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn kan contact opnemen met Marion Vreeswijk, werkcoach gemeente Hof van Twente via mail: ln.etnewtnavfohnull@kjiwseerv.m of via telefoonnummer 06-33103110.