Huize Scherpenzeel vanaf half januari weer bewoond

Na een grondige verbouwing zullen de eerste bewoners halverwege januari hun intrek nemen in Huize Scherpenzeel aan de Markeloseweg. Het monumentale gebouw is in handen van het Zorghuis Twente die naast de Goorse locatie ook gevestigd is in Haaksbergen (Zorghuis Scholtenhagen) en Denekamp (Zorghuis De Huiskamer). Ouderen en andere hulpbehoevenden kunnen terecht in Huize Scherpenzeel voor 24 uurs zorg voor een huurbedrag dat ligt tussen de €750,- en 1250,- per maand. Enkele jaren geleden ontstond er veel ophef over het voornemen van de gemeente Hof van Twente om asielzoekers te huisvesten in het statige onderkomen dat lang te koop stond. Omwonenden kwamen in opstand en in maart van 2015 besloot de gemeente Hof van Twente van het plan af te zien omdat Huize Scherpenzeel niet geschikt zou zijn voor de opvang van vluchtelingen.

Gerelateerde berichten

  • Gemeente zoekt alternatieve locaties vluchtelingen11 februari 2015 Gemeente zoekt alternatieve locaties vluchtelingen Wethouder Pieter van Zwanenburg gaat op verzoek van de gemeenteraad op zoek naar alternatieve locaties voor de opvang van vluchtelingen. Die toezegging deed de wethouder gisteravond […]
  • Wil Bekker 100 jaar na een bewogen leven10 september 2015 Wil Bekker 100 jaar na een bewogen leven Groot feest vandaag in Huize Herfstzon. Daar werd de 100e verjaardag van Willemijntje Bekker gevierd. Wil, zoals ze altijd wordt genoemd, is soms wat vergeetachtig maar nog prima bij de […]
  • Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel landelijk nieuws9 februari 2015 Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel landelijk nieuws De kwestie rondom de komst van 110 vluchtelingen naar Huize Scherpenzeel heeft ook de landelijke media bereikt. Nadat weblog Geenstijl afgelopen vrijdag de berichtgeving van Goorsnieuws.nl […]
  • Gemeente ontvangt 35 bezwaarschriften tegen plan vluchtelingen27 februari 2015 Gemeente ontvangt 35 bezwaarschriften tegen plan vluchtelingen De Gemeente Hof van Twente heeft 35 bezwaarschriften  ontvangen van omwonenden aangaande de plaatsing van maximaal 110 Syrische vluchtelingen in Huize Scherpenzeel. Die balans kan worden […]
  • Goorse betrokkenen reageren op nasleep informatieavond10 februari 2015 Goorse betrokkenen reageren op nasleep informatieavond De nasleep van de veelbesproken informatieavond in het gemeentehuis over de vluchtelingen in Huize Scherpenzeel houdt de gemoederen flink bezig. Zo reageren de PvdA Hof van Twente en de […]