Expeditie Robinson-winnaar heeft roots in Goor

De winnaar van het populaire Net5-programma, Jan Bronninkreef, komt oorspronkelijk uit Goor. De nu 53-jarige melkveehouder overleefde vijf maanden op een onbewoond eiland met bekende en minder bekende Nederlanders en werd na allerlei proeven uiteindelijk de winnaar. Via Geert Endeman, die ook een klassefoto stuurde, kregen we de tip dat Bronninkreef, geboren en getogen Gorenaar is die vroeger bij zijn ouders woonde in een boerderijtje dat naast de Raak-fabrieken stond, op de plek waar later een woonwagenkamp was. Hij zat in de jaren ’70 op de Laarschool. Bronninkreef vertrok uiteindelijk uit Goor en runt nu een boerenbedrijf in Dijkerhoek.

Jan Bronninkreef in het groene shirt, 8e van rechts

Gerelateerde berichten

  • Open Huis Laarschool gaat nu wel door21 maart 2022 Open Huis Laarschool gaat nu wel door Komende zondag, 27 maart, zetten de zeven ondernemers in ondernemershuis Het Laar, devoormalige Laarschool, hun deuren open voor belangstellenden. Tijdens deze open dag laten zij het […]
  • Ondernemers Laarschool houden open huis2 november 2021 Ondernemers Laarschool houden open huis Op zondag 14 november zetten de zeven ondernemers in ondernemershuis Het Laar, devoormalige Laarschool, hun deuren open voor ge├»nteresseerden. Tijdens deze open dag latenzij het publiek […]
  • Wat een weekend!6 september 2021 Wat een weekend! De Gorenaren die erbij waren raken er niet over uitgepraat. De Dutch Grand Prix op Zandvoort was een immens en geweldig spektakel met de zege van Max Verstappen als grootse apotheose. De […]
  • Unieke beelden van Goorse scholen in 196029 april 2021 Unieke beelden van Goorse scholen in 1960 Het is een feest der herkenning voor de Goorse 60-plussers. Filmmaker Henk Eeftink maakte een compilatie van beelden van Goorse scholen in het jaar 1960. Het resultaat is een unieke 18 […]
  • De Zwarte Cross ging door in Goor19 juli 2020 De Zwarte Cross ging door in Goor Het Corona-virus voorkwam dat vele Gorenaren dit jaar naar Lichtenvoorde gingen voor het jaarlijkse Zwarte Cross-festival maar een zestigtal feestvierders hadden gisteren toch een feestje […]