‘Het verplaatsen van een brievenbus geeft voldoening…’

In de categorie ’terugblikken’ gaan we met het Goorse gemeenteraadslid Frank Stevens geen één maar eerst twee jaar terug. In november van 2016 nam hij namens de SP de plaats in van Robert Keizer die vanwege gezondheidsredenen moest afhaken. “Het eerste jaar was best heftig” aldus Stevens. “In mijn enthousiasme meende ik overal bij te moeten zijn, met als gevolg dat ik bijna geen avond meer thuis was. Ook fractievoorzitter Herman Kalter heeft die instelling maar als tweemansfractie maken we het onszelf dan wel extra moeilijk. Daarom hebben we begin dit jaar afgesproken, bewustere keuzes te maken.

Frank Stevens werd op 29 november van het jaar 2016 beëdigd als raadslid

“Met de steunfractieleden Caroline van Leeuwen (Goor), Jannemieke van Wolferen (buurtschap Markvelde) en Henry Betting (Diepenheim), hebben we een leuke enthousiaste club waarin heel serieus naar zaken wordt gekeken en raadsvergaderingen grondig worden voorbereid. Maar er wordt ook veel gelachen en er is plaats is voor de nodige zelfspot. Dat is gezond en ook nodig want als je je in de politiek zaken te zeer persoonlijk aantrekt, word je volgens mij al snel een verbitterd mens. We werken samen met de PvdA en Groen Links omdat we wat opvattingen betreft dicht bij elkaar staan. Dit jaar was onze grootste succes het loskrijgen van de Vitens-reserve gelden van 4,5 miljoen euro ten gunste van sociale-duurzaamheid-initiatieven.

Persoonlijk ben ik er verder trots op dat het door met name de volharding van de SP en D’66 gelukt is om de discussie rond het eenrichtingsverkeer in de Molenstraat te hernieuwen. Mooi dat dit uiteindelijk heeft geleid tot een oplossing waarin naar mijn idee de meeste mensen zich in Goor wel kunnen vinden. En zo ben je als raadslid met allerlei zaken bezig, soms zaken met een groot financieel en/of maatschappelijk belang maar soms ook met kleinere zaken zoals het verplaatsen van de brievenbus op ’t Heeckeren omdat ouderen daarom vroegen. Van die kleine zaken krijg ik soms nog meer voldoening dan van andere op het oog veel grotere beslissingen” zegt Stevens.