Fatsoen en Noaberschap centraal in nieuwjaarstoespraak Nauta

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie stonden de woorden fatsoen, noaberschap en democratie centraal tijdens de jaarlijkse toespraak van burgemeester Nauta. Zij hekelde allereerst de vernielingen tijdens de feestdagen en voegde eraan toe dat de hulpdiensten alle respect verdienen. Ze kwam ook terug op haar aanstaande herbenoeming als burgemeester in de gemeente Hof van Twente. “Geen vanzelfsprekendheid” aldus de burgermoeder.

Nauta zette ook de vrijwilligers in het zonnetje en noemde daarbij ook ‘Beste buur’ Tonnie Uwland uit Goor. Ook werden ‘t Gijmink en de Molenstraat genoemd. In de discussie omtrent deze onderwerpen is volgens de burgemeester het fatsoen soms vergeten. “Maar we hebben wel geleerd”. Daarnaast werd de transitie van de zorg als zorgenkindje nog genoemd en werden kamerleden opgeroepen om daarover in gesprek te komen. Bij de receptie waren ook minister Ank Bijleveld en Europarlementariër Annie Schreijer aanwezig. Zij zagen de Bigband Apollo spelen en ook het kersverse Hoftalent Anique Mengerink optreden. Wethouder Scholten zette alle lokale kampioenen in het zonnetje zoals de Goorse Barrista Niels te Vaanhold en BMX-er Kevin Spanninga.Gerelateerde berichten