Trekproeven Haaksbergerweg gestart

Boomdeskundigen zijn vanochtend begonnen met de aangekondigde trekproeven in de Goorse Haaksbergerweg. Een deel van de monumentale bomen die, vanuit de kant van de oude Melkfabriek gezien, aan de linkerkant staan, worden getest op windbestendigheid. Er worden lange lieren om de bomen heen gespannen die via aan twee wagens zijn verbonden. In één van de auto’s zit geavanceerde meetapparatuur dat meet of de bomen stormbestendig zijn en kunnen blijven staan. De bomen die dat niet zijn zullen alsnog worden gekapt.

Het was aanvankelijk de bedoeling om in het kader van de asbestsanering alle bomen in de Haaksbergerweg te rooien maar na protesten is besloten tot het houden van deze trekproeven. Die zouden aanvankelijk afgelopen dinsdag beginnen maar werden vanwege de slechte weersomstandigheden uitgesteld. De proeven duren tot en met zaterdag. De Haaksbergerweg is daarom de komende dagen tussen 08:00 uur en 16:15 uur afgesloten voor auto’s.

Gerelateerde berichten