Apollo in het Olympisch Stadion bij Oranje

2019 is het jaar van ons eigen muziekkorps Apollo. Het Goorse genootschap bestaat dit kalenderjaar maar liefst 100 jaar. Een eeuw muziek van lokale bodem, een onvolprezen mijlpaal. En dus duikt onze redactie van Oald Goor in 2019 geregeld in de koffer met oude prenten. Vandaag kwamen we deze tegen uit 1949 toen ons aller Apollo de hymnes mocht begeleiden voorafgaand aan de voetbalinterland in het Olympisch Stadion in Amsterdam tussen Nederland en Denemarken.

 

Gerelateerde berichten

  • Nieuwjaarsconcert Reggestad Muzikanten8 januari 2019 Nieuwjaarsconcert Reggestad Muzikanten Als ieder jaar ook nu weer een nieuwjaarsconcert van Apollo’s Reggestad Muzikanten. De Bebsel is zondagmiddag de plaats van handeling van het eerste afspraakje in 2019. De Reggestad […]
  • Goorse muziektrots in de muziektent…4 april 2015 Goorse muziektrots in de muziektent… Onderstaande prent werd vandaag precies 66 jaar geleden genomen. Het orkest van Apollo keurig in het gelid in de muziektent op de Schoolfeestweide. 1949 was het jaar dat de Goorse […]
  • Twee eerste prijzen apollo’s drumfanfare in Enschede8 oktober 2016 Twee eerste prijzen apollo’s drumfanfare in Enschede Een toppprestatie van Apollo’s Drum- en Showfanfare vandaag in Enschede. het korps onder leiding van dirigent Jan Thravalos won twee maal de eerste prijs gewonnen tijdens het Mars- en […]
  • Apollo werkt succesvol aan nieuwe aanwas2 juli 2016 Apollo werkt succesvol aan nieuwe aanwas De Goorse muziektrots Apollo is diepgeworteld in de samenleving en wil dat blijven. Dus is het zaak om hard te werken aan voldoende aanwas. "Maar dat gaat goed" zegt voorzitter Ruben van […]
  • Apollo behaalt tweede prijs in Enschede16 november 2014 Apollo behaalt tweede prijs in Enschede Het harmonie-orkest van Apollo heeft vandaag een tweede prijs behaald tijdens het sterk bezette concours in Enschede. In het Muziekcentrum kreeg het orkest onder leiding van Carl Wittrock […]