Apollo in het Olympisch Stadion bij Oranje

2019 is het jaar van ons eigen muziekkorps Apollo. Het Goorse genootschap bestaat dit kalenderjaar maar liefst 100 jaar. Een eeuw muziek van lokale bodem, een onvolprezen mijlpaal. En dus duikt onze redactie van Oald Goor in 2019 geregeld in de koffer met oude prenten. Vandaag kwamen we deze tegen uit 1949 toen ons aller Apollo de hymnes mocht begeleiden voorafgaand aan de voetbalinterland in het Olympisch Stadion in Amsterdam tussen Nederland en Denemarken.

 

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Toen Apollo vijftien werd13 februari 2019 Oald Goor: Toen Apollo vijftien werd Apollo is dit kalenderjaar jarig. Het Goorse muziekgenootschap bestaat maar liefst 100 jaar. Een mijlpaal waarbij de redactie van Oald Goor haar vingers aflikt en bovenal op gezette […]
  • Palmpasenoptocht blijft in trek14 april 2019 Palmpasenoptocht blijft in trek Er waren vandaag zo'n 100 deelnemers aan de Goorse Palmpasenoptocht. Veel kinderen liepen, al dan niet met een Palmpasentak, mee met hun ouders en werden voorafgegaan door de drum- en […]
  • Nieuw Goors dweilorkest: De Hofbloazers31 januari 2019 Nieuw Goors dweilorkest: De Hofbloazers Onder de naam De Hofbloazers is er een nieuw Goor dweilorkest opgericht dat onderdeel is van de jubilerende muziekvereniging Apollo. Maar liefst achttien leden van de Goorse muziektrots […]
  • Nieuwjaarsconcert Reggestad Muzikanten8 januari 2019 Nieuwjaarsconcert Reggestad Muzikanten Als ieder jaar ook nu weer een nieuwjaarsconcert van Apollo’s Reggestad Muzikanten. De Bebsel is zondagmiddag de plaats van handeling van het eerste afspraakje in 2019. De Reggestad […]
  • Hofjazzband bij De Pot25 maart 2019 Hofjazzband bij De Pot Zondag organiseert de Hofjazzband voor de 24e keer een optreden in Herberg de Pot in Markelo. Sinds 12 maart 1995 is dit een jaarlijks terugkerende traditie. De band bestaat sinds 1975 en […]