Markelose judoka Hilde Jager sluit zich aan bij Goors AK Sportpromotions

Het Goorse sportmanagementbureau AK Spotpromotions, dat onder meer al het management verzorgt van olympisch- en wereldkampioene wielrennen Anna van der Breggen, heeft er een bijzondere sporter bij. De Markelose Judoka Hilde Jager sluit zich bij hen aan. Daarmee gaat eigenaar Aschwin Kruders voor de eerste keer het management verzorgen van een sporter uit de Hof van Twente.

Kruders is blij dat Jager met hem in zee gaat. “Inmiddels werk ik met zo’n vijftien verschillende sporters, van talenten tot olympisch kampioenen”, aldus Kruders. “Die afwisseling maakt het ontzettend leuk. De sporters komen vanuit heel het land, maar het is toch bijzonder als je iets met iemand uit je eigen gemeente kunt doen. Met Hilde ga ik graag de uitdaging aan om samen te kijken op welke gebieden we haar de beste steun kunnen bieden.”

Mooie erelijst en ambities
Hoewel ze pas 21 jaar is, heeft Hilde Jager al een mooie erelijst. Zo won ze al heel wat Nederlandse titels, won ze bij de Jeugd Olympische Spelen goud en liet ze zich eind 2017 opmerken door in haar eerste jaar na de junioren goud te winnen bij het Europees kampioenschap voor vrouwen onder de 23 jaar. Een mooie erelijst dus. Jager heeft nu de ambitie om ook bij de senioren medailles te halen op mondiaal niveau en wil naar de Olympische Spelen van 2024.

Graag in gesprek met ondernemers
“Nu ik de stap naar de senioren heb gezet, merk ik dat er meer op me afkomt”, vertelt Jager. “Met Aschwin had ik al eens gesproken over wat hij voor sporters doet en dit was een mooi moment om samen te gaan werken. Ik loop er bijvoorbeeld tegenaan dat het financieel ook steeds meer een uitdaging wordt om naar toernooien en trainingskampen te gaan. Daarom zou ik graag met ondernemers uit de gemeente Hof van Twente en de rest van Twente in gesprek raken. Niet alleen omdat die wat voor mij kunnen doen, maar ook omdat ik denk dat ik vanuit mijn sport en studie Gezondheid & Maatschappij aan de Wageningen Universiteit wat voor hen kan betekenen.”

Foto: Rens Jager

Gerelateerde berichten

  • Kruders nieuwe en jongste voorzitter AV Goor4 november 2017 Kruders nieuwe en jongste voorzitter AV Goor Aschwin Kruders is vanaf 1 januari aanstaande de nieuwe voorzitter van de Goorse atletiekvereniging AV Goor '75. Hij volgt Rijssenaar John Velterop op die de voorzittershamer na 17 jaar […]
  • Alle ogen op Rio…6 augustus 2016 Alle ogen op Rio… Het uur u nadert voor de Nederlandse Olympiërs na de openingsceremonie in Rio de Janeiro en de zenuwen nemen ook toe bij Aschwin Kruders. Hij begeleidt met zijn bedrijf Sportpromotions in […]
  • Kruders: “Anna staat er woensdag weer”8 augustus 2016 Kruders: “Anna staat er woensdag weer” Goud voor Anna. En ook een beetje goud voor Aschwin. En er komt meer volgens de Goorse manager van e olympisch kampioene: "Deze titel kan haar vleugels geven. Die staat er woensdag […]
  • Het regent wereldtitels en felicitaties voor Fieke23 september 2017 Het regent wereldtitels en felicitaties voor Fieke Ze woont samen met haar Aschwin nu nog net buiten Goor, maar dat gaat binnenkort veranderen. Fieke van den Esschert is vandaag 25 jaar oud geworden en dat op een hele speciale plek. Fieke […]
  • Goorse judoka’s op dreef in de Mossendam16 december 2014 Goorse judoka’s op dreef in de Mossendam De Goorse judoka's van judovereniging 't Höfke waren afgelopen weekeinde goed op dreef. In het tweede deel van het zogenoemde driehoekstoernooi was de Goorse sporthal Mossendam plaats van […]