Spinningmarathon voor Duchenne op voorhand al een succes

Bij de Goorse sportschool Movado Sports wordt komende maandag 21 januari een drie uur durende spinningmarathon georganiseerd. Die blijkt op voorhand al een groot succes te zijn. Per lesuur waren dertien fietsen beschikbaar en die zijn allemaal volgeboekt. Organisator Marike Thijssen kan nu dan ook al rekenen op een bedrag van rond de vierhonderd euro.

Thijssen fietst zelf in september weer mee met Duchenne Heroes. Dat is een zevendaagse mountainbiketocht door Frankrijk, België en Nederland waarmee geld opgehaald wordt voor de strijd tegen Duchenne Spierdystrofie. Om mee te kunnen doen moeten deelnemers een bedrag inleggen. Thijssen doet dat dus onder meer door het organiseren van deze spinningmarathon.

De spinningmarathon, die gegeven wordt door Aschwin Kruders, begint maandag om 19.00 uur. De meeste deelnemers, die tien euro per lesuur inleggen, doen één uur mee. Een enkeling kiest ervoor om twee uur achter elkaar te fietsen. Wie wil komen kijken of ter plekke ook een bedrag beschikbaar wil stellen is van harte welkom.