Oald Goor: Extra spoor voor het kanaal

Het is nog altijd één van de grootste projecten uitgevoerd in en rondom Goor. De aanleg van het Twentekanaal in de jaren ’30. Zo’n 700 werklozen hebben de waterweg met de hand uitgegraven. Het zand werd middels treinen en een speciaal aangelegd spoor afgevoerd. Reden voor de redactie van Oald Goor om onderstaande prent te delen met de huidige generatie. Heb jij ook oude foto’s van Goor; mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl

Gerelateerde berichten

  • ’t Oale Spoor in ere hersteld ?30 oktober 2014 ’t Oale Spoor in ere hersteld ? Een prent uit de jaren zeventig waar een vrouw kijkt over de treinrails in de richting van de Thomas Ainsworthstraat. De zogenoemde spoorlijn van Bello liep vroeger dwars door Goor en […]
  • Op reis net na de oorlog…19 april 2015 Op reis net na de oorlog… In het Goorse Historisch Museum is nog tot eind juni een expositie te bezichtigen over het leven in Goor tijdens en net na de bevrijding in 1945. In deze categorie is er door de heer […]
  • Negen jaar voor kanaalmoord, dumper moet jaar brommen1 december 2015 Negen jaar voor kanaalmoord, dumper moet jaar brommen De 55-jarige man uit Neede moet negen jaar de cel in voor de Twentekanaal-moord. Hij schoot in december vorig jaar een 24-jarige man uit Almere dood tijdens een uit de hand gelopen […]
  • Extra verkeersdrukte door werkzaamheden kanaal5 april 2018 Extra verkeersdrukte door werkzaamheden kanaal In Goor hebben we de komende weken last van extra verkeersdrukte. Dat komt doordat het Twentekanaal vier weken lang niet bevaarbaar is vanwege werkzaamheden aan de sluizen. Het […]
  • Hengeloër aangehouden na vondst dode man19 december 2014 Hengeloër aangehouden na vondst dode man De politie heeft gistermiddag een 42-jarige man uit Hengelo ge-arresteerd naar aanleiding van de vondst van een dode man in het gemaal bij het Twentekanaal net buiten Goor. Een […]