Oald Goor: Extra spoor voor het kanaal

Het is nog altijd één van de grootste projecten uitgevoerd in en rondom Goor. De aanleg van het Twentekanaal in de jaren ’30. Zo’n 700 werklozen hebben de waterweg met de hand uitgegraven. Het zand werd middels treinen en een speciaal aangelegd spoor afgevoerd. Reden voor de redactie van Oald Goor om onderstaande prent te delen met de huidige generatie. Heb jij ook oude foto’s van Goor; mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl

Gerelateerde berichten

  • Auto te water in De Meene UPDATE)19 oktober 2020 Auto te water in De Meene UPDATE) Een personen-auto is aan het einde van de middag het Twentekanaal ingereden. De geparkeerde auto, die waarschijnlijk niet op de handrem stond, is het water ingegleden vanaf de Meenweg net […]
  • Regenboog…1 april 2020 Regenboog… Velen hebben er nu de tijd voor vanwege de Coronacrisis. Een lekker eind wandelen of fietsen. Bijvoorbeeld door De Meene. Topfotograaf Jeroen van Vliet doet dat altijd al en neemt op […]
  • Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen5 juni 2019 Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen Het zal voor wandelaars die vanuit Goor De Meene in willen tegen het zere been zijn want de mogelijkheden daartoe worden behoorlijk beperkt als het aan Prorail ligt. Dit wil namelijk alle […]
  • Brandweer redt opnieuw ree uit kanaal30 mei 2018 Brandweer redt opnieuw ree uit kanaal De Goorse brandweer heeft vanochtend vroeg opnieuw een ree uit het kanaal gehaald. Rond zes uur werd melding gemaakt van het onfortuinlijke dier dat ter hoogte van de Goorse haven in het […]
  • Extra verkeersdrukte door werkzaamheden kanaal5 april 2018 Extra verkeersdrukte door werkzaamheden kanaal In Goor hebben we de komende weken last van extra verkeersdrukte. Dat komt doordat het Twentekanaal vier weken lang niet bevaarbaar is vanwege werkzaamheden aan de sluizen. Het […]