Ter Hofte haalt dubbelspelfinale bij Junior Masters

Hij zou aanvankelijke niet eens meedoen, maar kreeg woensdagochtend een telefoontje of hij nog snel naar Frankrijk af kon reizen. Het Goorse rolstoeltennis-talent Maarten ter Hofte stond reserve voor de Cruyff Foundation Junior Masters, het WK tennis voor junioren. Na een afmelding mocht hij alsnog deelnemen en dat is niet voor niets gebleken. Samen met landgenoot Niels Vink haalde Ter Hofte namelijk de finale in het dubbelspel.

Ter Hofte speelt pas anderhalf jaar, maar haakt dus al aan bij de wereldtop. Dat leverde hem nu de uiteindelijke uitnodiging voor het masterstoernooi op. Samen met Vink schakelde hij in de halve finale met 6-3 6-2 het Japans-Belgische tweetal Katsuki Shimizu/Stan Devriese uit. In de finale bleken de Braziliaan Joao Lucas Takai en Turk Emirhan Toper met 6-2 7-6 nog wat te sterk voor Ter Hofte en Vink.

Na afloop van de finale, waarvoor veel publiek belangstelling was, keek Ter Hofte tevreden terug. “Wat een gave ervaring”, laat hij weten. “Volgend jaar wil ik graag vanaf dag één mee, want ik heb veel goed te maken. Dat wordt een jaar met hard werken.”

Enkelspel
Ter Hofte kwam in Tarbes ook in actie in het enkelspel. Daar moest hij door zijn late aankomst donderdag zelfs direct twee keer spelen. Hij versloeg landgenoot Xavier Donkers (7-5 6-3), maar verloor later op de dag van Devriese met 6-3 6-0. Een dag later bleek ook dubbelpartner Niels Vink met 6-0 6-1 nog een maatje te groot.

Maarten ter Hofte (links) samen met Niels Vink na de zege in de halve finale van het dubbelspel.

Gerelateerde berichten

  • Maarten ter Hofte nationaal gezicht gehandicaptencampagne21 september 2017 Maarten ter Hofte nationaal gezicht gehandicaptencampagne Maarten ter Hofte is vanaf vandaag een van de gezichten van de nieuwe landelijke campagne van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De 13-jarige Gorenaar heeft de […]
  • Ter Hofte begint seizoen met toernooiwinst24 februari 2020 Ter Hofte begint seizoen met toernooiwinst Voor de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte is het nieuwe tennisseizoen goed begonnen. In zijn eerste toernooi van 2020 greep Ter Hofte in Goirle direct de winst. Na in de […]
  • Nederlandse titel voor Maarten ter Hofte22 december 2019 Nederlandse titel voor Maarten ter Hofte De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte is zondag Nederlands kampioen geworden bij de junioren. In Alphen aan den Rijn versloeg hij Robin Groenewoud in de finale met 7-5 6-2. Ter […]
  • Maarten ter Hofte winnaar internationaal rolstoeltennistoernooi9 april 2018 Maarten ter Hofte winnaar internationaal rolstoeltennistoernooi Maarten ter Hofte is dit weekeinde verrassend winnaar geworden van het Knokke Zoute Junior Open Roller-tennistoernooi. Het Goorse rolstoeltennistalent bereikte in de Belgische kustplaats […]
  • Maarten ter Hofte naar Team World Cup in Israël30 april 2019 Maarten ter Hofte naar Team World Cup in Israël De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte is geselecteerd voor het wereldkampioenschap voor teams in het Isralëlische Ramat Hasharon. Dit toernooi voor rolstoeltennissers met […]