Gemeentelijke belastingen nu ook via MijnOverheid

Gemeente Hof van Twente heeft een start gemaakt met het digitaal versturen van berichten naar de berichtenbox van MijnOverheid.nl. Vanaf januari 2019 worden de aanslagen gemeentelijke belastingen digitaal verstuurd aan iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld. De gemeente heeft als streven om meer via de digitale weg te communiceren. Een eerste stap is de verzending van de aanslagen voor gemeentelijke belastingen.

Steeds meer mensen ontvangen post van de overheid in hun berichtenbox van MijnOverheid. Het is overzichtelijker, in de berichtenbox komt namelijk ook post van andere overheidsinstanties als belastingdienst, RDW, SVB, UWV, pensioenfonds en dergelijke. Daarnaast is het veilig omdat er geen stukken kwijtraken met de post. Ook is de berichtenbox altijd en overal te bekijken. Met de speciale app kunt u de berichtenbox ook op uw mobiel of tablet openen.

Inloggen met Digid
Om een account aan te maken voor MijnOverheid moet met DigiD worden ingelogd op de site MijnOverheid.nl. Vervolgens kan bij ‘organisaties berichtenbox’ een vinkje worden aangezet bij de organisaties waarvan u de post digitaal wilt ontvangen. Om post van de gemeente in de berichtenbox te ontvangen moet het vinkje bij gemeente Hof van Twente onder het kopje ‘gemeenten’ worden aangezet. Ook kunt u daar aangegeven of u een e-mail wilt ontvangen wanneer er post voor u in de berichtenbox staat.

Belastingaanslag februari
Wanneer u het ‘vinkje’ in de berichtenbox van MijnOverheid.nl aanzet voor 10 februari aanstaande wordt de aanslag gemeentelijke belastingen dit jaar al digitaal aan u verstuurd. Bij latere aanmelding ontvangt u deze aanslag dit keer nog per post en zullen de volgende aanslagen in de digitale berichtenbox komen.

Liever per post?
Wanneer u de aanslag gemeentelijke belastingen liever gewoon per post wilt blijven ontvangen hoeft u niets te doen.

Gerelateerde berichten

  • Salut biedt ‘brievenhulp’21 april 2020 Salut biedt ‘brievenhulp’ Wie hulp nodig bij het lezen, begrijpen én invullen van formulieren kan vanaf nu terecht bij welzijnsinstelling Salut. Onder de noemer 'De Brievenhulp op afspraak' kunnen mensen zich […]
  • Digisterker voor hulp bij communicatie met de overheid8 maart 2020 Digisterker voor hulp bij communicatie met de overheid Er komen vier cursus-ochtenden in de Goorse bibliotheek voor mensen die problemen hebben met de digitale communicatie met de overheid. Onder de noemer Digisterker zijn instructeurs […]
  • Het waait, wees waakzaam! Treinverkeer ligt stil18 januari 2018 Het waait, wees waakzaam! Treinverkeer ligt stil CODE ROOD! En dus treffen we dit straatbeeld aan in Goor. Geen voetgangers op de weg, geen fietsers, enkel omgewaaide containers. En de meest treffende windvlagen moeten nog komen. De […]
  • Hof heeft primeur met app biodiversiteit27 juni 2020 Hof heeft primeur met app biodiversiteit De gemeente Hof van Twente gaat biodiversiteit monitoren met een nieuwe app. Via deze app kun eenieder door een aantal simpele vragen te beantwoorden, snel een beeld krijgen van de […]
  • Zorgcomplex bij hockeyveld voorlopig geblokkeerd6 september 2017 Zorgcomplex bij hockeyveld voorlopig geblokkeerd De bouw van 24 zorgwoningen en en 14 aanleunwoningen op het braakliggende terrein naast de hockeyvelden van de GMHC op De Whee gaat voorlopig niet door. De Raad van State heeft dat […]