Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ?

Een plan dat is gemaakt voor het nu nog braakliggende terrein op de hoek Oude Haaksbergerweg/Mulderskamp (foto) moet uiteindelijk worden omgetoverd in een kindvriendelijke plek met diverse bomen- en bloemen én zogenoemde insectenhotels. Het plan dat over enkele weken klaar is, dingt mee naar de titel ‘Groenste straat van Overijssel’ en is een initiatief van Alberta Groteboer, Gijmink-bewoonster en verantwoordelijk voor meer groene initiatieven in de buurt.

Op donderdag 11 april is de finaledag en wordt bekend of Goor in de prijzen valt. Er zijn in totaal 14 plannen in- en door de provincie Overijssel genomineerd. Er is in drie categoriën €20.000 te verdienen voor de plannen. De straat of buurt die de categorieën biodiversiteit, kindvriendelijkheid- en klimaatbestendigheid combineert komt bovendien in aanmerking voor een extraatje van €5.000.

Gerelateerde berichten

  • Goor heeft ‘Groenste’ straat van Overijssel12 april 2019 Goor heeft ‘Groenste’ straat van Overijssel De Oude Haaksbergerweg in Goor is verkozen tot één van de drie groenste straten van Overijssel. Het plan voor het braakliggende stuk grond 'Hoek Oude Haaksbergweg' is door de Provincie […]
  • Groene speelplek Mulderskamp: ‘Onder de wieken’4 juli 2020 Groene speelplek Mulderskamp: ‘Onder de wieken’ De nieuwe speelplek naast de Mulderskamp is gisteren feestelijk geopend door wethouder Wim Meulenkamp die daarvoor letterlijk met vuur speelde (foto). Hij opende het terrein dat er is […]
  • Insectenhotel op groen terrein Mulderskamp27 juni 2020 Insectenhotel op groen terrein Mulderskamp Het nieuwe speelveld in de 'groenste straat van Overijssel' wordt volgende week officieel geopend. Op het speelterrein is ook een insectenhotel geplaatst dat gemaakt is door de […]
  • Werkzaamheden ‘Groenste straat’ van start19 september 2019 Werkzaamheden ‘Groenste straat’ van start Er is gisteren een begin gemaakt met de inrichting van het braakliggende terrein tussen de Oude Haaksbergerweg en de Mulderskamp. Dat wordt ingericht als een bio-diverse terrein met een […]
  • Werkzaamheden ‘groenste straat’ morgen van start17 september 2019 Werkzaamheden ‘groenste straat’ morgen van start Morgen wordt een begin gemaakt met het project 'Groenste straat' op de hoek Oude Haaksbergerweg en Mulderskamp. Dat gebeurt door buurtbewoners samen medewerkers van ‘De tuinen van […]