Oud-medewerkers textiel gezocht voor boek

Bibliotheek Hof van Twente, Stichting Historisch Goor en Boekwerk Coworking gaan samenwerken in een nieuw schrijfproject voor Goor. Voor dit schrijfproject worden oud-medewerkers van de drie Goorse textielbedrijven uitgenodigd om oude verhalen op te halen en deze samen met Goorse (amateur) schrijvers op te schrijven. Op deze manier worden voor Goor de verhalen bewaard over het werken in de textielbedrijven in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. 

Beeld van de Stoomblekerij in de vorige eeuw.

De organisatie komt graag in contact met oud-medewerkers (die werkzaam zijn geweest in de Goorse textielbedrijven in de jaren ’50/’60) en (amateur)schrijvers (bij voorkeur tot 70 jaar). De groep bestaat uit maximaal 8 oud-medewerkers en 8 schrijvers. De oud-medewerkers mogen zelf onderwerpen aandragen waarover zij willen vertellen.

Voor de begeleiding is een ervaren, professionele schrijfdocente gevonden, die enthousiast is over dit project. Het project omvat 8 bijeenkomsten. De eerste en de laatste bijeenkomst zijn bestemd voor de groep schrijvers. De oud-medewerkers voegen zich in de tussenliggende periode bij de groep om hun verhalen te vertellen.

De bijeenkomsten zijn op de vrijdagochtenden, van 10.00 – 12.00 uur op locatie van Boekwerk Coworking, op de 1e verdieping van de Goorse bibliotheek (naast het gemeentehuis). De frequentie is gemiddeld eens in de 2 weken. De eerste bijeenkomst is alleen voor de schrijvers, op vrijdag 8 maart a.s. Vanaf 22 maart volgen er 6 bijeenkomsten waarop de oud-medewerkers hun ervaringen over het werken in de textiel vertellen aan de schrijvers. Deze 6 vertelbijeenkomsten zijn op 22 maart, 

5 en 19 april, 3, 17 en 31 mei a.s. De schrijversgroep komt op 7 juni bijeen voor het redigeren. Hen wordt tevens gevraagd om 21 juni te reserveren als uitwijkdatum. 

Na dit project zal er een voorleesmiddag worden georganiseerd voor alle belangstellenden.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Esther Sajet, via mail esther@nullsajet.net of telefonisch 06-30 71 21 21.

Gerelateerde berichten

  • Expositie veertien kunstwerken van lokale hand4 maart 2019 Expositie veertien kunstwerken van lokale hand Maandenlang hebben ze er aan gewerkt, mensen van binnen en buiten de kerk. Veertien kunstenaars -amateur en professioneel- uit Goor en de overige kernen legden hun ziel en zaligheid in […]
  • Open Monumentendag en beachsoccer…8 september 2017 Open Monumentendag en beachsoccer… De activiteiten in het komende weekeinde staan voor een groot deel in het teken van Open Monumentendag. De Goorse Braakmolen (foto) is morgen vanaf 10.00 te bezichtigen. Molenaars zijn […]
  • Hofwerk moet 60 werkzoekenden aan baan helpen9 juni 2016 Hofwerk moet 60 werkzoekenden aan baan helpen Het nieuwe ondernemersnetwerk Hofwerk moet nog dit jaar 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan gaan helpen. Het plan is vandaag gepresenteerd door het nieuwe […]
  • Nog enkele plekken Muziek op schoot1 september 2015 Nog enkele plekken Muziek op schoot Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de nieuwe cursus Muziek op schoot, die komende vrijdag van start gaat in De Reggehof. Deze muzikale cursus, die bestaat uit 8 lessen, is […]
  • Receptie 60 jaar Gijminkschool11 augustus 2016 Receptie 60 jaar Gijminkschool Het vervaardigen van het draaiboek voor de reünie in het kader van 60 jaar Gijminkschool bevindt zich in de eindfase. Op zaterdag 17 september komen oud-leerlingen van de basisschool op de […]