Logeerberre…

Hej dat ook wal is? Dat je van een knal feestje, à la Beckum, thuis komt en dat je van te voren weet dat je dat morgenvroeg gloepens gaat bezuren? Dat je bij jezelf denkt: “Waarom heb ik die laatste paar drankjes tegen beter weten in toch genomen. Waarom ben ik aan iets “sterkers” gegaan toen ik dat gerstenat niet meer kon verdragen? En waarom moet dat dan weer onbenullig in bierglazen? Whisky hoort daar helemaal niet in”. 

Die volgende ochtend was afgelopen zondagmorgen, nou ja, tegen de middag eigenlijk. Mannetjes met hamers en boren in m’n hoofd die er alles aan doen om me het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Wat is dat licht op de slaapkamer ook fel, is dat altijd zo? Wachtend op een antwoord kijk ik naast me en zie niemand liggen, ook het kussen is weg. Hét teken dat het logeerbed vannacht iemand te gast heeft gehad. Van alcohol drinken ga je snurken, niet dat ik daar iets van merk of last van heb maar iemand anders blijkbaar wel. Anstel’n of nie! Nou, laten we maar eens proberen rustig uit bed te komen en richting badkamer te strompelen. Wat had ik vannacht ook al weer gegeten? De smaak in m’n mond doet me denken aan een dood vogeltje. Nou ja, ik weet het eigenlijk allemaal niet meer zo goed, zal vast niets gezonds zijn geweest als ik de mayo vlekken zo zie op m’n T-shirt. 

Beneden aangekomen zwiep ik de deur open en de logeer-bed-slaapster kijkt me op een manier aan die iedere getrouwde man kent. Zo’n zelfde blik als je een dikke boer laat tijdens het eten, zo’n gezicht weet je wel? En dan eerst niets zeggen, alleen die blik en dan vervolgens het zinnetje: “Zooww….waj d’r wa”? Hmm, waar liggen die donderse dikke rode tabletten voor de hoofdpijn? Die zijn op, kwam er direct als respons. “Moet je nu eigenlijk altijd zo veel drinken als je een feestje hebt met je matties? Je kunt toch ook gewoon een keer een cola’tje drinken”? Ja, dat kan, mar gin bier op zoaterdagoavnd is net as drientn in bad, ’t kan wa, mer het heurt nit. Twee oogjes van spuit 11 komen boven haar Ipadje uit en ze zegt: “We hebben helemaal geen bad”. Moet jij niet iets doen ofzo? Nee papa, ik heb ook weekend; oale wief. Op een draf naar de drogist voor paracetamolletjes, voor de zekerheid op de fiets, want ik denk dat ik nog wel wat uggeltjes te veel blaas. Bij het afrekenen vraagt de mevrouw of ik nog advies wil bij dit medicijn? Nee, ik redde mie d’r wal met denk ik. Nou, zegt de verkoopster: “Ik wil u toch nog een gratis tip geven. Koop er even een tube tandpasta bij en af en toe een cola’tje tussendoor op zaterdagavond werkt wonderbaarlijk goed”. Pak noe mar in of heb ie ok in het logeerberre sloap’n vannach…henne! 

Namens Niels,
een fijne dag…