Hof groeit harder dan de rest van Twente

De economie in Hof van Twente zit in de lift. Dat blijkt uit cijfers die deze week bekend zijn gemaakt tijdens een raadsbijeenkomst. In 2017 zijn er zo’n 633 banen bij gekomen. Een stijging van 4.2%, terwijl dat percentage landelijk ligt op 2,2% en in Twente op 1,5%. Ook het aantal mensen dat werkt ligt in Goor en de overige kernen wat hoger dan in Twente en Nederland. De cijfers over de economie zijn vanaf nu online te volgen via de Hof van Twente Index.

Wethouder Wim Meulenkamp: “Afgelopen jaren hebben we samen met ondernemers flink ingezet op het versterken van de economie. Daar zijn we al mee begonnen in een economisch zware tijd. Nu zien we het effect: Hof van Twente is snel uit het dal geklommen en draait uitstekend, mede dankzij onze ondernemers. Want wij maken dingen mogelijk, maar zij maken het waar.”

Frans Schuitemaker van het Ondernemersplatform, de koepelorganisatie van de zes ondernemersverenigingen in Hof van Twente, vult aan: “Ook ondernemers ervaren de samenwerking als uitstekend. We hebben als ondernemers ook een ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren. We richten ons nu op thema’s die de hele Hof van Twente aangaan, zoals werken, mobiliteit en duurzaamheid. Rondom elk thema hebben we 3 doelen geformuleerd waar we samen met de gemeente aan gaan werken.”