Hof groeit harder dan de rest van Twente

De economie in Hof van Twente zit in de lift. Dat blijkt uit cijfers die deze week bekend zijn gemaakt tijdens een raadsbijeenkomst. In 2017 zijn er zo’n 633 banen bij gekomen. Een stijging van 4.2%, terwijl dat percentage landelijk ligt op 2,2% en in Twente op 1,5%. Ook het aantal mensen dat werkt ligt in Goor en de overige kernen wat hoger dan in Twente en Nederland. De cijfers over de economie zijn vanaf nu online te volgen via de Hof van Twente Index.

Wethouder Wim Meulenkamp: “Afgelopen jaren hebben we samen met ondernemers flink ingezet op het versterken van de economie. Daar zijn we al mee begonnen in een economisch zware tijd. Nu zien we het effect: Hof van Twente is snel uit het dal geklommen en draait uitstekend, mede dankzij onze ondernemers. Want wij maken dingen mogelijk, maar zij maken het waar.”

Frans Schuitemaker van het Ondernemersplatform, de koepelorganisatie van de zes ondernemersverenigingen in Hof van Twente, vult aan: “Ook ondernemers ervaren de samenwerking als uitstekend. We hebben als ondernemers ook een ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren. We richten ons nu op thema’s die de hele Hof van Twente aangaan, zoals werken, mobiliteit en duurzaamheid. Rondom elk thema hebben we 3 doelen geformuleerd waar we samen met de gemeente aan gaan werken.”

Gerelateerde berichten

  • Forse daling werkzoekenden31 januari 2018 Forse daling werkzoekenden In Goor en de overige kernen van de gemeente Hof van Twente is het aantal niet werkenden en werkzoekenden fors gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waarin er in de Hof […]
  • Drukke bijeenkomsten Energieneutraal 203519 februari 2019 Drukke bijeenkomsten Energieneutraal 2035 De gemeente is in zijn nopjes met de bijeenkomsten in het kader van De Hof Energieneutraal in 2035. In totaal namen In totaal namen 350 inwoners deel aan de Routekaart 2.0 avonden. Naast […]
  • Nieuwe gemeentelijke site als ‘etalage’13 juni 2017 Nieuwe gemeentelijke site als ‘etalage’ De gemeente Hof van Twente heeft een site online gezet waarop inwoners van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente verhalen- en beelden kwijt kunnen over de eigen leefomgeving en […]
  • Veel geld voor sociaal-economische initiatieven16 september 2015 Veel geld voor sociaal-economische initiatieven Er wordt anderhalf miljoen euro uitgetrokken voor de uitvoering van een plan om de lokale economie in Goor en de overige kernen van de gemeente Hof van Twente een impuls te geven. […]
  • Maar ik wil dan wel een huisje op wielen6 maart 2019 Maar ik wil dan wel een huisje op wielen De gemeente wil van woonwagenbewoners in Goor en de overige kernen horen wat hun behoeften zijn. De gemeente gaat een nieuw woonwagen- en standplaatsenbeleid opstellen en wil weten wat […]