Hector wint overtuigend van Broekland

Hector heeft de eerste overwinning van de tweede seizoenshelft binnen. Tegen Broekland werd het afgetekend 4-2. De eerste twintig minuten verliepen rustig. Daarna was het de eerste gevaarlijke aanval van Hector die ook gelijk resulteerde in een doelpunt. Op een schitterende pass van Wesley Zwoferink, schoot Joery Wenderman de bal door de benen van keeper Nick Schrijver. Nog geen vijf minuten daarna stond zelfs de 2-0, dat door een shot van Kel door keeper Schrijver in eigen doel werd gewerkt, op het scorebord. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was van Broekland, alleen het buitenkansje werd niet benut door de bezoekers.

Na rust kwamen de groen-witten al snel op een nog comfortabelere voorsprong. Unal Kel werd namelijk naar de grond gehaald waarna Marinus Wolters de pingel verzilverde. De Hectorianen kregen het daarna lastiger. Nadat de bezoekers uit Broekland al een paar kansen gehad hadden, zorgde Ruben Simons in de 65e minuut voor de 3-1. Diezelfde Simons was even later ook dichtbij de aanuitingstreffer, alleen die poging werd gered door Daniƫl Kolbe. Tien minuten voor tijd schoot Wolters de hoop van Broekland aan diggelen; hij scoorde op aangeven van Zwoferink. Broekland-aanvaller Aron Schiphorst zorgde uiteindelijk nog voor het slotakkoord: 4-2.

Volgende week speelt de ploeg van Mark Dijkstra tegen hekkensluiter Raalte. Opnieuw een aanzienlijke kans op drie punten.