Twenthe stunt tegen koploper Sportlust Glanerbrug

Een geweldige stunt van vv Twenthe in de derde klasse A van het zondag-amateurvoetbal. Op het eigen sportpark ’t Piepwillem werd koploper en onbetwiste titelfavoriet Sportlust Glanerbrug met 2-0 verslagen. Twenthe begon uitstekend aan het duel en kwam al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Sem Spoelder. Hij werd de diepte ingestuurd en iedereen van Sportlust Glanerbrug dacht aan buitenspel, maar dat was het uiteindelijk niet. Spoelder omspeelde koebloeding de doelman en kon daarna simpel binnen schieten. Daarna bleef Twenthe de betere ploeg in de eerste helft en gaf het nauwelijks kansen weg. Zelf creĆ«erde het ook niet veel waardoor er voor het publiek niet veel te genieten viel.

Na de thee drong Sportlust aan, maar stond de verdediging van de Goorse Tricolores als een huis. Het werd 2-0 door een treffer van Stijn Jeurlink die op snelheid de onoplettende defensie het nakijken liet en de bal na zijn schot, tergend langzaam via de paal het doel in zag gaan: 2-0. Daarna probeerde Sportlust het nog wel, maar kwam de dik verdiende overwinning van Twenthe niet meer in gevaar. Met de zege doet de ploeg van trainer Hans Dirksen goede zaken in de derde klasse A. Twenthe klimt door de overwining naar de negende plek en heeft nu 15 punten uit 13 duels. Volgende week staat het uitduel met De Tukkers op de rol.