Op naar de stadssleutel…

Het carnaval komt steeds dichterbij en dit jaar is het de Goorse Prins Henri (Elbert) die als Hofprins op zaterdag 2 maart de stadssleutel in ontvangst mag nemen uit handen van burgemeester Nauta. “Vanaf dat moment is hij de heerser over de Hof van Twente en kunnen de vergunning- en subsidie-aanvragen aslmede de bestemmingsplanwijzigingen naar mij”, zegt de boomlange Prins van CV Sterzo gekscherend. Gisteren maakte hij kennis met zijn collegae uit Bentelo en Hengevelde en was er een overleg met de burgermoeder in het gemeentehuis over de aanstaande machtsovername.

Vlnr: Prins John ten Heggeler van De Höftemennekes uit Hengevelde, Prins Martin Hag van de Hagmollnlummels uit Bentelo en Hofprins Henri Elbert van CV Sterzo uit Goor. Voor: burgemeester Ellen Nauta.

Het carnaval in Goor begint op vrijdag 1 maart met een feestavond met de band X-Static in zaal De Ster. Zaterdagochtend2 maart is vanaf 10:00 uur de sleuteloverdracht met aansluitend een feest bij café De Ster waar ’s middags ook het kindercarnaval is. Op zondag en maandag gaan de Goorse carnavalisten naar Neede en De Lutte. Oop dinsdagavond wordt het feest der zotten afgesloten en zal Prins Henri de stadssleutel weer inleveren bij burgemeester Nauta.