Een leerzaam ritje in de trein…

Vijf- en vijftig leerlingen van de onderbouwklassen van de Prins Constantijnschool kregen vandaag een bijzondere les in het reizen met de trein. Ze maakten vandaag een ritje van het Goorse station naar Delden en terug. De reis is onderdeel van een project over het thema vervoer. Op school is daarvoor een groot werkeiland ingericht met daarop een treinstation compleet met alle onderdelen, zoals een perron, incheckpaal, ov-oplaadapparaat en treinstellen.

Toegang tot het eiland krijgen de kinderen door ‘in te checken’ met hun eigengemaakte ov-chipkaart. Vandaag was het dé dag om alles echt in de praktijk te brengen. Twee medewerkers Service & Veiligheid van Keolis Nederland begeleidden de groep tijdens de reis. Bij terugkomst in Goor kregen de kinderen de zogenoemde ‘Ervaar het OV-puzzel’ als aandenken aan de studiereis.

Gerelateerde berichten

  • Komend weekend geen treinen van en naar Hengelo18 oktober 2018 Komend weekend geen treinen van en naar Hengelo Goorse treinreizigers die morgen, overmorgen en zondag richting Hengelo willen moeten rekening houden met extra reistijd. Door werkzaamheden rijden er geen treinen van, via en naar […]
  • Mogelijk lang geen openbaar vervoer van en naar Goor19 juni 2018 Mogelijk lang geen openbaar vervoer van en naar Goor Medewerkers van Keolis zijn van plan om vanaf maandag voor lange tijd het werk neer te leggen. Dat zou betekenen dat het openbaar vervoer van en naar Goor voor lange tijd plat gaat. […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • D66 stelt vragen over ‘slimmer reizen-app’15 september 2018 D66 stelt vragen over ‘slimmer reizen-app’ De lokale fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College van B&W waarom de gemeente niet meedoet met het zogenoemde MaaS- project. MaaS staat voor Mobility as a Service en is […]
  • Minder treinen door staking28 mei 2019 Minder treinen door staking Vanwege een staking in het openbaar vervoer rijden er vandaag minder treinen op het traject Oldenzaal-Goor-Zutphen. Reizigers moeten er rekening mee houden dat er vandaag vanaf Goor niet […]