Duurzaamheidsprijs in de lift

Waren er vorig jaar nog 28 inzendingen, dit jaar zijn er maar liefst 36 ideeën die helpen om Goor en de overige kernen duurzamer te maken. Wethouder Wim Meulenkamp is in zijn nopjes: “Hier ben ik heel trots op. Ik wist dat er veel kracht en betrokkenheid zit in onze gemeente, dit grote aantal inzendingen bevestigt dat.” Op zondag 10 maart om 14.00 uur is de ontknoping tijdens de finale in de Woeste Wieven in Diepenheim. Stemmen op de publieksprijs kan vanaf 1 maart via deze site.

Aan de jury, onder leiding van burgemeester Ellen Nauta, de opdracht om de komende tijd de beste ideeën eruit te halen door hun impact op people, planet en profit te toetsen.

De winnaars in de twee categorieën Jongeren en Volwassenen worden, in tegenstelling tot vorig jaar, ook pas tijdens de finale bekend gemaakt. De juryprijzen in de categorie Jongeren bestaan uit: een derde prijs van € 100, tweede prijs van € 200 en de eerste prijs van € 300.

Voor de categorie volwassenen zijn de prijzen als volgt: de derde prijs van € 1000, tweede prijs van € 2000 en de eerste prijs van € 3000. De winnaars van publieksprijs in de categorie Jongeren en Volwassenen ontvangen allebei € 1500. De geldprijzen zijn bedoeld om de ideeën een stap verder te brengen.

Gerelateerde berichten