Oald Goor: Vreugdevuur zonder soebat

Het was met afstand het heetste hangijzer in Goor de laatste weken. De soap rondom het paasvuur. Uiteindelijk ging er een streep door en dat is voor de redactie van Oald Goor reden om eens in de koffer met oude prenten te duiken. Want ons Twentse Haagje heeft een rijke historie met het paasvuur. Zo stuitten de lieden op deze foto uit 1932, toen door de jeugd al volop werd gebouwd aan het paasvuur. Ook op de Hogenkamp, waar na klachten uit de buurt de aanvraag voor dit jaar werd ingetrokken door de boakebouwers, werd al eens een vreugdevuur georganiseerd. Net als deze locatie op De Horst, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Kortweg, gelukkig hebben we de verhalen en de plaatjes nog.

Volop gezelligheid bij de boakebouwers op de Hogenkamp
De jeugd bouwt in 1932 aan het paasvuur
Het paasvuur aan De Horst, kort na het einde van WO II

Gerelateerde berichten

  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • Goorse Boakebouwers in 1920…5 april 2015 Goorse Boakebouwers in 1920… Een schitterende vergeelde prent van de de Goorse Boake uit 1920, toegestuurd door Wim Schepers  In die periode werd het Paasvuur opgebouwd op de Whee. Op de foto de bouwers van 95 jaar […]
  • Boakebouwers door de jaren heen…10 maart 2016 Boakebouwers door de jaren heen… De redactie van Oald Goor stuitte vanochtend in de koffer met oude prenten op een paar klassieke beelden tijdens het opbouwen van het paasvuur. Waar de boake-bouwers vandaag de dag […]
  • Gemeente in gesprek met LOER over nieuwe Paasvuurlocatie1 november 2017 Gemeente in gesprek met LOER over nieuwe Paasvuurlocatie Wethouder Wim Meulenkamp gaat met de stichting LOER en medewerkers grondzaken van de gemeente Hof van Twente op zoek naar een nieuwe locatie voor het Goorse Paasvuur. Dit antwoordde de […]
  • Goorse Avond ter ziele en nog één keer Paasvuur16 oktober 2017 Goorse Avond ter ziele en nog één keer Paasvuur Het is gedaan met de Goorse Avond. De stichting LOER heeft besloten om de stekker uit het zomerse evenement te trekken. Daarnaast wordt het Paasvuur op het Roelofsenterrein volgend jaar […]