Vrijwilligers plaatsen nestkasten tegen eikenprocessierups

Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels gaan in de komende periode nestkasten ophangen op diverse locaties in Goor en omgeving waar de kans groot is dat er eikenprocessierupsen zullen komen. Daarnaast zullen oude nesten met de voor mensen risicovolle brandharen worden weggezogen in opdracht van de gemeente Hof van Twente. Er zijn in de Hof 50 zogenoemde kwetsbare locaties gekozen zoals bij langs schoolroutes en nabij openbare gelegenheden als stations, zwembaden en begraafplaatsen. De nestkasten die worden opgehangen zijn onder andere voor kool- en pimpelmezen, de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups die in de vorige zomers ook in Goor veel overlast veroorzaakten.

Digital StillCamera

Gerelateerde berichten

  • Eikenprocessierups teistert bomen Markeloseweg, gemeente doet niets10 juli 2017 Eikenprocessierups teistert bomen Markeloseweg, gemeente doet niets De eikenprocessierups teistert diverse bomen langs het fietspad aan de Markeloseweg en zorgt daar volgens omwonenden voor gevaar. De gemeente Hof van Twente doet er echter niets aan omdat […]
  • Ton voor bestrijding eiken processie-rups5 maart 2020 Ton voor bestrijding eiken processie-rups De gemeente Hof van Twente gaat €100.000 beschikbaar stellen voor de bestrijding van de eiken processie-rups dit jaar. Die zorgde tijdens de hete zomer van vorig jaar en het jaar […]
  • Nivon vindt heuse Calimero3 mei 2015 Nivon vindt heuse Calimero Op de vraag om treffende Goorse lentefoto's te sturen reageerde Henri Bouwmeester attent. Hij is één van de leden van de vogelwerkgroep van het Goorse NIVON die nu vol interesse de nesten […]
  • Vraag naar bestrijders eikenprocessie-rups wordt alleen maar groter27 juni 2019 Vraag naar bestrijders eikenprocessie-rups wordt alleen maar groter De piek wordt de komende dagen verwacht. Door de aanhoudende hitte weelt de eikenprocessie-rups tierig en zorgt het beestje overal voor veel overlast. Ook in Goor waar diverse bomen zijn […]
  • Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels1 maart 2020 Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels De Stichting Hofvogels heeft een aanvullende subsidie van € 49.875.- gekregen van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Dat bedrag wordt ingezet voor extra […]