Poortman winnaar met flessenzender

Gorenaar Jan Poortman heeft beste flessenzender van Nederland gebouwd. De radiofanaat bouwde thuis een zender na zoals deze in de jaren vijftig tijdens de watersnoodramp in Zeeland binnen een dag werd gemaakt om in geïsoleerd gebied toch contact te kunnen maken met de buitenwereld. Dit gebeurde destijds door een tank-spoel op een lege fles te wikkelen. Poortman maakte een werkende zender waarmee hij bijna drie weken geleden vanuit Goor met succes contact maakte met het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Gisteren werd zijn zender tijdens een verkiezing van de zogenoemde Surplus Radio Society verkozen tot beste flessenzender van het project waaraan nog een elftal zenderbouwers meedeed. Op zijn site beschrijft Jan Poortman uitgebreid hoe hij de zender bouwde en hoe er contact gemaakt werd. Dat is HIER te lezen. Ook werd een reportage gemaakt door RTV Oost die HIER te bekijken is.

De winnende flessenzender van Jan Poortman

Gerelateerde berichten

  • Ad van den Ende in Hofstreek Portret2 juni 2020 Ad van den Ende in Hofstreek Portret Het leven van Ad van den Ende staat komende zondag centraal in het radioprogrammas Portret op Hofstreek FM. wonende in Goor te gast in Portret van Hofstreek FM. Van den Ende, die werkzaam […]
  • Hofstreek pakt flink uit in laatste weekeinde van juni22 mei 2020 Hofstreek pakt flink uit in laatste weekeinde van juni Het School- en Volksfeest gaat niet door maar moet toch gevierd worden. Dat is onder meer de mening van de lokale omroep Hofstreek. Die gaat flink uitpakken tijdens het laatste weekeinde […]
  • Hofmeijer blijft aan kop in Goorse Tourpoule5 juli 2015 Hofmeijer blijft aan kop in Goorse Tourpoule Mark Hofmeijer is ook na vandaag de leider in de Goorse Tourpoule. Hij sloeg gisteren een gat na de proloog en heeft daarvan nog enige marge gehouden na de etappe van vandaag die in […]
  • Groene Ster, toen en nu12 november 2015 Groene Ster, toen en nu Een idyllisch beeld uit het centrum van Goor. Onderstaande foto van Jan Poortman komt uit 1983 en geeft het stadshart van 't Twentse Haagje een groen karakter. Anno 2015 geven de […]
  • Braakliggend terrein met rijke historie…22 juni 2015 Braakliggend terrein met rijke historie… Een prachtig stukje Goorse geschiedenis, geschreven door Jan Poortman over het nu braakliggende zwembadterrein aan de Gruttostraat. Poortman, medewerker van de stichting Historisch Goor en […]