Poortman winnaar met flessenzender

Gorenaar Jan Poortman heeft beste flessenzender van Nederland gebouwd. De radiofanaat bouwde thuis een zender na zoals deze in de jaren vijftig tijdens de watersnoodramp in Zeeland binnen een dag werd gemaakt om in geïsoleerd gebied toch contact te kunnen maken met de buitenwereld. Dit gebeurde destijds door een tank-spoel op een lege fles te wikkelen. Poortman maakte een werkende zender waarmee hij bijna drie weken geleden vanuit Goor met succes contact maakte met het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Gisteren werd zijn zender tijdens een verkiezing van de zogenoemde Surplus Radio Society verkozen tot beste flessenzender van het project waaraan nog een elftal zenderbouwers meedeed. Op zijn site beschrijft Jan Poortman uitgebreid hoe hij de zender bouwde en hoe er contact gemaakt werd. Dat is HIER te lezen. Ook werd een reportage gemaakt door RTV Oost die HIER te bekijken is.

De winnende flessenzender van Jan Poortman

Gerelateerde berichten

  • Goorse zender in Zeeuws museum13 juli 2021 Goorse zender in Zeeuws museum Een in Goor gebouwde noodzender is opgenomen in de collectie van het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk. Vorige week werd in het zogenoemde 'vijfde caisson' van dit museum, waar […]
  • Wens ‘geitenhoeder’ Tim in vervulling gegaan6 juli 2022 Wens ‘geitenhoeder’ Tim in vervulling gegaan Een klim en klautermogelijkheid voor de geiten die lopen bij de Stoevelaar. Dat was de wens die moeder Marije namens de 14-jarige Tim Poortman in de wensboom in het Goorse centrum hing, […]
  • Renate Verdriet in Dubbelportret20 april 2022 Renate Verdriet in Dubbelportret Renate Verdriet is komende zondag, 24 april, te gast in Dubbelportret bij de lokale radiozender Hofstreek FM.Renate is makelaar en eigenaresse van LOF Wonen in Goor. ze komt […]
  • Slotdebat lokale lijsttrekkers bij Hofstreek FM11 maart 2022 Slotdebat lokale lijsttrekkers bij Hofstreek FM De lokale radiozender Hofstreek FM zendt morgen het slotdebat uit van de lijsttrekkers van de lokale politieke partijen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van komende woensdag. […]
  • Harry Scholten op Hofstreek FM1 maart 2022 Harry Scholten op Hofstreek FM In het programma Radio Kerk Lokaal is donderdag om 19.00 uur een interview te beluisteren met de lijsttrekker van het CDA in de Hof van Twente: Harry Scholten. De aandacht gaat in dit […]