Exposities in Hofkerk en historisch museum

Twee exposities worden binnenkort geopend in Goor. Allereerst start in aanloop naar Pasen op 8 maart een tentoonstelling van werken van 14 kunstenaars in de Hofkerk die de lijdensweg van Jezus uitbeelden. Deze expositie is tot 20 april te bekijken. Op 12 maart wordt in het Goors Historisch Museum een uitgebreide expositie geopend over de Goorse Zwem- en PoloClub ‘De Whee’ die in 1932 werd opgericht en een aantal jaren geleden opging in ZPC De Hof. De Whee stond internationaal bekend als kweekvijver voor zwemtalent als Hinkelien Schreuder en Marleen Veldhuis die de wereldtop behaalden met behulp van Gorenaar Hennie Alink.

Gerelateerde berichten

  • Afscheid van een zwemicoon…7 juli 2019 Afscheid van een zwemicoon… Duizenden uren bracht hij door in het voormalige zwembad De Whee waar hij grote talenten naar de nationale en internationale top zoals Hinkelien Schreuder en Marleen Veldhuis. Trainer […]
  • De negende zwemtaart van Hennie Alink…28 oktober 2016 De negende zwemtaart van Hennie Alink… Hij is met zijn bijna zeventig lentes al op leeftijd maar zo voelt hij zich allerminst. De Goorse zwemgoeroe Hennie Alink blijft onverdroten doorgaan met het opleiden van zwemtalenten uit […]
  • 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp19 april 2016 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp Tijdens werkzaamheden bij de Klokkenkamp is een fragment van een oude maalsteen gevonden die tenminste 500 jaar oud is. Het gaat in dit geval om een deel van een zogenoemde ligger waarop […]
  • Zwemclinic van Marleen Veldhuis17 januari 2018 Zwemclinic van Marleen Veldhuis Een hereniging tussen twee grote zwemgrootheden. Oud-trainer Hennie Alink dook gisteravond weer op in het zwembad met Marleen Veldhuis. De voormalig Europees- en wereldkampioen en tevens […]
  • Ook dit jaar veel ‘volgelingen’ bij Goorse Passion17 april 2019 Ook dit jaar veel ‘volgelingen’ bij Goorse Passion Het begon met een spatje regen maar dat was voorbij toen het grote witte kruis werd opgepakt en gedragen door Goor. De Goorse versie van The Passion begon vandaag op het Schoolfeestplein […]