Circus van de lach…

Ik heb vorige week een kassa aangeschaft. Gewoon zo’n ouderwetse kassa die vroeger in de winkels stond. Ik ben van plan deze kassa neer te zetten op plekken waar het met de dag vermakelijker wordt. En voor vermaak moet je nu eenmaal betalen, net zoals bij het circus. Ik zit te denken aan een kassa bij verschillende grensovergangen, op Schiphol en bij de ingang van alle Ministeries. 

Vorige week heeft Wuppie Hoekstra, minister van Financiën, voor zichzelf een baan weten te ritselen als hij straks “uut e dret’n” is als minister. Met open armen wordt hij ontvangen als nieuwe CEO bij KLM en treedt in de voetstappen van Emiel “losse-handjes” Eurlings. Aandelen kopen in KLM, ter waarde van 744 miljoen euro aan belastinggeld is wat hem betreft absoluut nodig om het Nederlandse belang en werkgelegenheid te kunnen garanderen.

De overheid geeft 744 miljoen uit aan één van de meest vervuilendste hobby’s die er bestaat, namelijk vliegen. Op hetzelfde moment wordt er van u verwacht dat u uw oude CV ketel een schop verkoopt en een peperdure warmtepomp installeert om meer CO2 neutraal te worden. Mijn vermakelijkheidskassa smult hiervan.

Als je ergens in zou moeten investeren, gericht op duurzaamheid en werkgelegenheid, is het in mensen die écht werken voor Nederland. Helaas staan die mensen al jaren te koukleumen op het Malieveld en noemen zichzelf onderwijzers en verplegers. Waar mijn kassaatje zich ook gewillig laat rinkelen is in de volstrekt debiele discussie over het terughalen van terroristen uit Syrië. Verwarde personen in Den Haag overwegen serieus om ISIS strijders samen met hun vrouwen en kinderen terug te halen uit het land wat ze zelf naar de kloten hebben geholpen. Die Syrië-gangers hebben destijds gewoon op het verkeerde paard gewed en nu verloren. Tja, dan moet je ook op blaren zitten…in Syrië…succes ermee.

En als ze dan per se terug gehaald moeten worden, kunnen ze wat mij betreft een enkeltje Domtoren krijgen; eens kijken of ze kunnen vliegen…vonden ze in het Kalifaat destijds ook een leuke bezigheid. Ik heb die Haagse figuren nooit of te nimmer iets horen zeggen toen er duizenden Yezidi’s, een religieuze minderheid in Noord-Irak, klem zaten op een berg, doodsbang en op de vlucht voor ISIS. Dat waren de echte slachtoffers. Als we dan toch iets of iemand naar Nederland moesten halen waren zij het wel. 

Ook kijkt mijn kassa hebberig naar de voorstelling van Trump en de Noord-Koreaanse “rocketmen” Kim. Het corpulente dictatortje, met bijzondere haardracht, heeft nog nooit een bom, raket of granaat afgevuurd op de VS of Europa, maar toch handhaven we alle sancties tegen dit land met z’n zielige en graadmagere bevolking. Zelfs een paar flesjes Wodka gunnen we ze niet. En wat doen we tegen die verschrikkelijke Assad in Syrië? Die laten we gewoon lekker doorgaan met het gooien van chemische gifbommem op z’n eigen mensen. 

Wat een circus van ongekende omvang. Ik denk dat ik mijn stembiljet retour afzender ga sturen. Die van mijn vrouw heeft de hond al te pakken gehad. Oud waardeloos papier is het… 

Namens Niels een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Hete soep…?16 april 2019 Hete soep…? Een jaar geleden ben ik een paar maandjes uit de running geweest. Soms heb je tijd nodig om de grijze massa even te resetten. Bijzonder is dat je na verloop van tijd tot de conclusie komt […]
  • En toen werd het stil…25 september 2018 En toen werd het stil… De week begon zoals iedere week vol hectiek. Het relaxte van het weekend zit erop en er moet gewerkt worden. Voor de kleine telg begint een nieuwe week van leren en vormen. Tijdens het […]
  • DUURzaam…4 december 2018 DUURzaam… Nederland is in de ban van het milieu. Het akkoord van Parijs in 2015 en de aanstaande klimaattop in Polen. Inderdaad Polen, het land waar ze nog nooit gehoord hebben van vloeistof dichte […]
  • Ik wil wel maar…12 februari 2019 Ik wil wel maar… Vorige week bracht de landelijke klimaatprotestdag in Den Haag veel scholieren op de been. Op het Malieveld kwamen de spijbelaartjes bijeen en toonden hun ongenoegen over het […]
  • Reflectie…8 januari 2019 Reflectie… Terugblikken. Dat is wat mensen doen aan het einde van een jaar. Lijstjes worden opgemaakt over de gebeurtenissen van de laatste 12 maanden en spraakmakende gemoederen passeren de revue. […]