PvdA: Viverion spreekt zichzelf tegen

De Partij van de Arbeid spreekt haar verbazing uit over de uitspraken van Viverion waarbij de woningbouwvereniging zich niet zegt te herkennen in de kritiek die op de bewonersavond van het Tuindorp naar voren is gekomen. De PvdA wijst er op dat  een maand geleden Viverion op een bijeenkomst in de buurt zich nog uitgebreid heeft verontschuldigd voor het feit dat er door de aannemer van Viverion allerlei toezeggingen waren gedaan die niet juist bleken te zijn. Dat heeft voor zeer grote verwarring gezorgd in een Tuindorp, aldus de sociaal-democraten.


Door de excuses van die avond is de verwarring absoluut niet weggenomen stelt de PvdA in een schrijven aan Goorsnieuws.nl.

“De twee vertegenwoordigers van Viverion hebben volgens hen destijds aangegeven dat de aannemer buiten haar boekje was gegaan. Maar de excuses zijn er niet geweest. Overigens is dit ook een van de meest gehoorde klachten in Tuindorp. Men vindt dat Viverion heel veel beloofd maar veel niet nakomt. In dit geval hebben wij zelf kunnen vaststellen dat dat ook hier aan de orde is want die beloften waren hard op die avond”, aldus fractievoorzitter Fred Rijkens.

Rijkens vervolgt: “Ik kan mij na de eerste bijeenkomst voorstellen dat men geen belang heeft bij de aanwezigheid van Viverion. Je ziet toch dat daar recht wordt gepraat wat er vekeerd is gegaan door de aannemer de schuld te geven. Daarnaast beloofd men dingen die men vervolgens niet nakomt. Dat heeft ook weer voor verwarring gezorgd, omdat men die afspraken kennelijk naast zich neer heeft gelegd. Wel heeft men een aantal wijkbewoners van wie de huizen niet worden aangepakt en die men had toegezegd dat nog eens nader te bekijken een brief gestuurd dat deze mensen ten onrechte waren uitgenodigd voor de vorige vergadering.”

“Ik heb die brief gelezen en vraag me af wat Viverion heeft te maken met de vraag wie bij zo’n bijeenkomst wordt uitgenodigd. Mij komt Viverion sterk over als een organisatie die voorlichting toch vooral ziet als een wedstrijdje en niet als een mogelijkheid om samen met bewoners van een wijk op te trekken om iets van die wijk te maken. Dit zijn geen volkshuisvester meer maar mensen die een technisch proces goed proberen te laten verlopen. Dat is overigens goed bedoelt maar werkt absoluut niet in wijken als Tuindorp.De rol die wij hebben gespeelt is die van het bieden van ondersteuning aan bewoners die daar om gevraagd hebben. De wijk is nu bezig om zelf een wijkcomité te vormen en de stichting Salut gaat dat verdere begeleiden. Mijn partij heeft echter ook een politiek standpunt over de gang van zaken in Tuindorp. Wij vinden dat met deze opknap actie Viverion aanstuurt op afbraak van deze woningen. Mijn partij vind dat deze wijk behouden moet blijven en in dat geval zal er forser geïnvesteerd moeten worden in deze wijk.  Als er op de 125 woningen in deze wijk op een avond waarop Ajex tegen RealMadrid voetbalt zo’n 40 huurders de moeite nemen om te komen lijkt het mij duidelijk dat hier wel degelijk iets aan de hand is in de relatie tussen wijk en woningbouwvereniging stelt Rijkens. Wij gaan vanuit onze politieke verantwoordelijkheid bekijken hoe we Tuindorp in de toekomst kunnen behouden en dan zal er veel meer moeten gebeuren dan nu het geval is.”