Zandbatterij tweede bij verkiezing duurzaamheidsprijs

De zogenoemde Zandbatterij, een idee van Gorenaar Bas Morsink is als tweede geëindigd tijdens verkiezing van het beste duurzame idee in de gemeente Hof van Twente. Het idee is om energie op te slaan in een zandbatterij die voornamelijk bestaat uit zand en plastic/glas of ander niet geleidend materiaal. Het idee is om onder de grond plekken te maken waar containers gevuld met zand en een vloeistof worden gebruikt als batterij voor opslag van elektrische energie. Morsink won €2.000 met het idee en dat geld zal besteed worden aan een prototype (klein- en middel formaat) en het opzetten van een community-website. Het plan ‘Machtig Mooi Markelo Zoemt’ won de eerste- én de publieksprijs. Bij de jongeren ging de winst naar de ‘Regenton’ van OBS Stokkum. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Nauta in Diepenheim.

Bas Morsink

Gerelateerde berichten

  • De Reggehof slaat handen ineen met kleine theaters25 september 2014 De Reggehof slaat handen ineen met kleine theaters De Reggehof heeft een samenwerkingsverband gesloten met negentien andere kleine theaters in Overijssel. Onder de noemer 'Theater, daar ga je voor zitten' hopen de theaters elkaar te […]
  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • Duurzaamheidscoach Rolf Rouweler moet bedrijven helpen12 januari 2018 Duurzaamheidscoach Rolf Rouweler moet bedrijven helpen Gorenaar Rolf Rouweler gaat bedrijven in 't Twentse Haagje en de overige kernen helpen bij het verduurzamen. De gemeente heeft hem aangesteld als Energiecoach Bedrijven. De […]
  • Constantijnschool scoort het beste met Citotoetsen17 december 2015 Constantijnschool scoort het beste met Citotoetsen De leerlingen van de Goorse Constantijn-school scoren het hoogste van de zes Goorse scholen al zijn de verschillen klein. Uit een onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de leerlingen van de […]