Eerste kievitsei gevonden in de Meene

Het eerste kievitsei van 2019 in de gemeente Hof van Twente is gevonden in de Meene bij Goor. Het nest werd eergisteren gevonden door Mark Oude Luttikhuis uit Stokkum die met zijn zoon Pim op zoek was op het perceel van de gebroeders Klein Kranenberg aan de Herikervlierweg en daar een nest met twee eieren vond. Vanochtend lagen er twee eieren in het nest. Mark en Pim Oude Luttikhuis zijn lid van de weidevogelgroep Hof van Twente en in die hoedanigheid op zoek geweest. Het eerste kievitsei in de Hof is niet het eerste in Nederland. Die voorbode op het lenteseizoen werd twee weken geleden aangetroffen in het Friese Vegelinsoord. Die vondst was overigens de vroegste in de geschiedenis. De gemeente Hof van Twente vind de vondst belangrijk omdat het laat zien dat vogels hun habitat kunnen vinden in onze omgeving wat draagt bij aan een goede biodiversiteit.

Gerelateerde berichten

  • Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners…23 mei 2018 Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners… Bijzondere post vandaag voor alle bewoners van een straat met een naam van een boom of een bloem zoals in Goor de Rozenstraat, Anjerstraat, Gondalaan, Magnoliaplein, Berkenstraatn en […]
  • Eerste kievitsei voor Fedde de Jong28 maart 2018 Eerste kievitsei voor Fedde de Jong De primeur is dit jaar voor Fedde de Jong. De Gorenaar heeft het eerste kievitsei gevonden in de gemeente Hof van Twente. Dat deed de voormalig┬ádirecteur van de toenmalige MAVO in Goor in […]
  • Groene loper zoekt lentefotografen10 april 2018 Groene loper zoekt lentefotografen De Groene Loper Hof van Twente is op zoek naar fotografen die fraaie lentefoto's willen maken voor de nieuwe website. Deze wordt vandaag online gezet. De organisatie die zoveel mogelijk […]
  • De ontluikende lente…8 april 2018 De ontluikende lente… Een schitterende prent gemaakt- en gestuurd door de Goorse topfotograaf Jeroen van Vliet. Hij is regelmatig te vinden in De Meene waar hij zeker in deze tijd van het jaar zijn hart kan […]
  • ‘Waterschap vernielt oevers en dupeert fauna’23 juli 2015 ‘Waterschap vernielt oevers en dupeert fauna’ Het waterschap Vechtstromen neemt het niet zo nauw met de bescherming van het eigen natuurontwikkelingsgebied in Goor en omgeving. Dat stelt de Goorse natuurfotograaf Han Bouwmeester die […]