Waterpoloër Kenai Heitink in Jong Oranje

Het Goorse waterpolotalent Kenai Heitink is geselecteerd voor Jong Oranje 3. Dat is het Nederlands team voor jongens uit de geboortejaren 2004 en 2005. De 14-jarige Heitink werd geselecteerd na een lang voorbereidingstraject en speelt van 27 tot en met 31 maart in het Franse Nice het kwalificatietoernooi voor het Jeugd-EK. Nederland is hierbij ingedeeld in een poule met gastland Frankrijk, Wit-Rusland, Spanje en Kroatië. Gorenaar Kenai Heitink speelt bij ZPC De Hof in het Jongensteam onder 15 jaar dat uitkomt in de landelijke eredivisie. Daarmee is hij nog volop in de race voor het landkampioenschap voor jongens onder 15 jaar. Het Goorse waterpolotalent treedt met zijn selectie in de voetsporen van de Goorse Lieke Klaasen die uiteindelijk de wereldtop bereikte.

Kenai Heitink

Gerelateerde berichten

  • Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK19 september 2021 Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink heeft de laatste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar met 11-9 gewonnen van Italië. Daardoor is hij met Oranje zevende […]
  • Heitink verliest van Kroatië en speelt nu om plek zeven17 september 2021 Heitink verliest van Kroatië en speelt nu om plek zeven De Goorse waterpoloër Kenai Heitink verloor vandaag op het EJK op Malta van Kroatië met 7-10 en speelt nu de afsluitende wedstrijd op het Europees Kampioenschap tegen Italië. In de zesde […]
  • Heitink uitgeschakeld voor Europese titel na nipte nederlaag tegen Servië16 september 2021 Heitink uitgeschakeld voor Europese titel na nipte nederlaag tegen Servië De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink (foto) is er net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het Europees Kampioenschap waterpolo voor spelers onder 17 jaar op Malta. […]
  • Heitink in vorm op EK waterpolo13 september 2021 Heitink in vorm op EK waterpolo Kenai Heitink is het EK waterpolo op Malta begonnen met een uitstekende overwinning op Italië (8-6) en een nipte nederlaag tegen Montenegro (7-8). De Gorenaar speelde twee goede […]
  • Heitink in EK-selectie jong Oranje13 juli 2019 Heitink in EK-selectie jong Oranje Het Goorse waterpolotalent Kenai Heitink is geselecteerd voor het Nederlands team onder 15 jaar dat over twee weken (21-28 juli) meedoet aan het Europees Kampioenschap in Bulgarije. […]