Markelo wint in slotfase van tiental Hector

De eerste nederlaag na de winterstop is een feit voor Hector. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Markelo. De eerste twintig minuten kregen beide ploegen weinig kansen. Daarna meldde Markelo zich een paar keer gevaarlijk bij het doel van Hector. Met een kopbal en een gevaarlijk afstandsschot waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust had Unal Kel de uitgelezen kans op een voorsprong. De linksbuiten ging alleen op de keeper van Markelo af, maar schoot de bal uiteindelijk naast het doel.

In het tweede deel van de wedstrijd kregen de Hectorianen het lastiger. Markelo zette meer druk op het doel van Daniël Kolbe. Nadat Dennis ter Elst zijn tweede gele kaart ontving, moest Hector zich nog meer terugtrekken. Met man en macht voorkwam de thuisploeg lang een tegendoelpunt, maar vijf minuten voor tijd werd de ban toch gebroken door de bezoekers. Ton Jansen zag zijn vrije trap van grote afstand over Daniël Kolbe waaien. De Markeloërs kregen daarna nog enkele kansjes voor een tweede treffer, alleen werden die niet benut.