Minerva plukt z’n veren uit schaamte…


Wat als er geen morgen meer komt? Wat als de kus van vanmorgen de laatste was die je gaf aan je kinderen en partner? Wat als je nog maar een jong en mooi meisje bent, in de bloei van je leven en alles word je abrupt, zo maar ineens, afgenomen. Met één zinloos schot, één kostbaar leven. Als je een lieve papa bent die op z’n vrije zaterdag jonge telgjes wil leren hoe ze een balletje met elkaar kunnen trappen. Als je zo’n vader bent en je laatste adem moet uitblazen op een kille en smoezelige tramvloer.

Wat als je een verwarde geest bent, die al jaren achtereen een gevaar blijkt te zijn voor de medemens? Soms vroom in het gelid en geheelonthouder. Maar ook vaak van voren niet weten dat je van achteren leeft en meer coke snuift dan dat meneer Kremers poedersuiker op z’n oliebol doet met oud en nieuw. In staat tot vreselijke dingen, ingegeven door politieke- of geloofsovertuigingen.

Deze mensen kwamen elkaar vorige week tegen. Het noodlot als getroffen worden door de bliksem. Een tram vol mensen op weg naar het werk of naar school. Eén persoon in die tram had een andere intentie. De intentie om mensen niet te laten aankomen op de plek waar naartoe ze op weg waren. Het is gedaan, de straten worden afgesloten, scholen en winkels sluiten, het journaal bericht non-stop en de klopjacht begint.

Eén dag later gaan ’s avonds de deuren open van een niet armtierig tentje ergens in den lande. Er is een verkiezingsbijeenkomst georganiseerd door Forum voor Democratie. Alle andere partijen staken hun campagne maar Forum niet. Het zal toch niet zo zijn dat een paar doden in een tram hen zal weerhouden van een klinkende zegen in de 1e Kamer? Nee, vanavond hebben we het liever over uilen die luisteren naar de naam “Minerva” en verkrachten we de term “boreaal”.

Een oude strafadvocaat verschijnt ten tonele en begint een onsamenhangend verhaal waar ik op de dag van vandaag de logica nog niet helemaal van vat. Als deze advocaat niet in de handen was gevallen van Forum, had hij waarschijnlijk de verdediging op zich genomen van de schutter in de tram. Over een boreale wereld gesproken…

In Goor vonden ook veel mensen de weg naar de stemhokjes en van het “rode Goor” is niet veel over. VVD gaat het CDA voorbij en ook PvdA en SP hebben het nakijken. Het clubje van de “democratie” doet het óók in Goor voortreffelijk goed. Als nieuwkomer met stip binnen op nummer drie.

We hebben een volle week achter de rug waarin roeptoeteraars vooral elkaars tegenstellingen hebben benadrukt. Waar op het scherpst van de snede geprobeerd werd de macht te behouden of te vergroten. Tegenstellingen, niet met elkaar maar vooral tegen elkaar. Het vergif van de maatschappij met politiek als katalysator. En ik? Ik denk nog steeds aan dat lieve mooie meisje en fantastische papa die niet meer verder mochten leven, die niet meer thuis komen…nooit meer.

Namens Niels,

een fijne dag en zoek eens wat meer overeenkomsten met als katalysator “menselijkheid”…Gerelateerde berichten

  • Hoeperdepoep…..12 november 2009 Hoeperdepoep….. Opgewonden kwamen de kinderen een paar weken geleden de keuken ingestormd. “Papa, er gaat iets heel ergs gebeuren”. Ik ging er eens rustig voor zitten. “Ze willen van ons voetbalveldje […]
  • Moe…29 mei 2018 Moe… Dat word ik er van...moe. Deze tijd van het jaar en al dat drukke gedoe om me heen. Bij mijn werk zit ik altijd in de drukte. Op school mijn 1700 lieve stuiterballetjes die dagelijks langs […]
  • De klant die zich niet altijd gedraagt als Koning…30 mei 2017 De klant die zich niet altijd gedraagt als Koning… Uitsmijters, bouncers, The A-team, afgekeurde stadswachten, sjappies, droeftoeters, wannabe cops en Soweco-boys. Dit is zo maar een kleine opsomming van hoe sommige mensen mij en mijn […]
  • DOES LIEF…7 januari 2020 DOES LIEF… Het is 2020 en menigeen barst van de goede voornemens. Vandaag zijn we zeven dagen onderweg in het nieuwe jaar en het lijkt erop dat sommige mensen niet veel op hebben met het slechte […]
  • Wereldvreemde krokodillentranen…24 september 2019 Wereldvreemde krokodillentranen… Hoe kan mijn column deze week anders gaan dan over de verschrikkelijk liquidatie op de advocaat van de kroongetuige in het “Mocro-maffia” proces. We hebben allemaal kunnen zien wat er is […]