Huijgenstraat opgeknapt met hulp van gemeente en provincie

De bewoners van de Goorse Huijgenstraat kwamen met een doortimmerd plan en legden dit buurtinitiatief als stichting voor aan de gemeente én de Provincie Overijssel. Dat resulteerde in een subsidie die nu te gelde wordt gemaakt met het opknappen van de buurt. Zo is er een nieuwe groenplan en wordt het veld middenin anders ingericht en voorzien van speeltoestellen waarvoor gerooide bomen worden gebruikt. Er zijn professionals ingehuurd maar ook buurtbewoners steken de handen uit de mouwen. De werkzaamheden moeten eind april zijn afgerond. De voortgang wordt bijgehouden op een speciale website die HIER te bekijken is.

Gerelateerde berichten

  • Vernieuwde groenplaats Huijgenstraat geopend22 mei 2019 Vernieuwde groenplaats Huijgenstraat geopend Het buurtinitiatief is voltooid. Na maanden van arbeid met vereende krachten is het nieuwe groen- en speelterrein in de Huijgenstraat klaar. In het kader van de week van de […]
  • Geld voor ideeën die saamhorigheid buurten versterken24 juni 2019 Geld voor ideeën die saamhorigheid buurten versterken De gemeente Hof van Twente gaat geld beschikbaar stellen voor buurten die met goede ideeën komen om de saamhorigheid te vergroten. Gedacht kan worden aan materialen voor het opknappen van […]
  • Week van de biodiversiteit in teken ‘groene’ speelterreinen20 mei 2019 Week van de biodiversiteit in teken ‘groene’ speelterreinen Het is de week van de biodiversiteit in de gemeente Hof van Twente en dat betekent dat er ook in Goor diverse activiteiten zijn in dit kader de komende dagen. Zo zal wethouder Harry […]
  • Autobanden lek gestoken26 augustus 2015 Autobanden lek gestoken Een bewoner van de Goorse Huygensstraat is in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 augustus, het slachtoffer geworden van autovandalen. Hij kwam erachter dat twee banden lek van zijn […]
  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]