GFC krijgt te weinig met 1-1 tegen De Lutte

GFC heeft een punt overgehouden aan de seizoensouverture. De ploeg van trainer Iwan Bult speelde met 1-1 gelijk tegen De Lutte. GFC, dat meer verdiende, kwam binnen vijf minuten op 1-0 door een doelpunt van David Ifrah, maar wist de voorsprong niet vast te houden in het thuisduel. Op sportpark Heeckeren, waar minder bezoeker waren vanwege de derby tussen Hector en Twenthe, bepaalden de bezoekers in de dertiende minuut al de eindstand op 1-1.

De 1-0 was een beloning van een fraaie aanval. Via een aantal goede combinaties wist Ifrah beheerst de doelman te verschalken.  De Lutte, dat niet veel te vertellen had bij GFC, profiteerde wel snel. Een fout in het hart van de defensie was de inleiding van de 1-1. GFC kreeg in het vervolg legio kansen en verdiende ook de zege. Maar name Ruud Jacobi en Bart Smit weigerden hun routinier René ten Zende een mooi verjaardagscadeau te schenken. Het bleef bij 1-1.