Schoolfeest 60 jaar geleden…

Hij heeft een rijk archief met filmbeelden uit het Goorse waar regelmatig hij regelmatig uniek materiaal uitvist. Henk Eeftink post met de regelmaat van de klok prachtig materiaal op zijn Facebookpagina en heeft ook nu weer een juweeltje uit het Twentse Haagje gedeeld. In dit geval een reportage van RTV Oost die zo’n 20 jaar geleden op de buis was. Daarin beelden van het School- en Volksfeest uit de jaren 1959/1960 van de wagenbouwers, kinderspelen, de optocht én een afsluitend vuurwerk. Een feest der herkenning, zeker voor de oudere Gorenaren. De film is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • Alle buurten in de ban van…24 mei 2020 Alle buurten in de ban van… Het is eens in de zoveel tijd heerlijk om af te dalen in de kelder met oude prenten. Zeker in deze crisistijd stemt men melancholisch. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de […]
  • Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was……8 mei 2018 Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was…… Langzaamaan dompelt Goor zich onder in de roes die het School- en Volksfeet heet. In de loodsen wordt drukdoende gebouwd, de eerste banieren zijn al zichtbaar en de senioren hebben hun […]
  • Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid22 juni 2015 Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid De Goorse filmmaker Henk Eeftink heeft een bewerking gemaakt op een film over het Goorse School- en Volksfeest zoals die in 1996 is gemaakt door het bedrijf Sonotech. In de film zijn de […]
  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Youtube-kanaal Goorsnieuws.nl 9 oktober 2014 Youtube-kanaal Goorsnieuws.nl Er is een een eigen Youtube-kanaal gestart door de makers van deze site. Op dit kanaal zullen met de regelmaat van de klok beelden van Goorse evenementen en gebeurtenissen worden […]