Schoolfeest 60 jaar geleden…

Hij heeft een rijk archief met filmbeelden uit het Goorse waar regelmatig hij regelmatig uniek materiaal uitvist. Henk Eeftink post met de regelmaat van de klok prachtig materiaal op zijn Facebookpagina en heeft ook nu weer een juweeltje uit het Twentse Haagje gedeeld. In dit geval een reportage van RTV Oost die zo’n 20 jaar geleden op de buis was. Daarin beelden van het School- en Volksfeest uit de jaren 1959/1960 van de wagenbouwers, kinderspelen, de optocht én een afsluitend vuurwerk. Een feest der herkenning, zeker voor de oudere Gorenaren. De film is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Youtube-kanaal Goorsnieuws.nl 9 oktober 2014 Youtube-kanaal Goorsnieuws.nl Er is een een eigen Youtube-kanaal gestart door de makers van deze site. Op dit kanaal zullen met de regelmaat van de klok beelden van Goorse evenementen en gebeurtenissen worden […]
  • Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid22 juni 2015 Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid De Goorse filmmaker Henk Eeftink heeft een bewerking gemaakt op een film over het Goorse School- en Volksfeest zoals die in 1996 is gemaakt door het bedrijf Sonotech. In de film zijn de […]
  • Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was……8 mei 2018 Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was…… Langzaamaan dompelt Goor zich onder in de roes die het School- en Volksfeet heet. In de loodsen wordt drukdoende gebouwd, de eerste banieren zijn al zichtbaar en de senioren hebben hun […]
  • Overijsselse oorlogsdocumentaire op lokale TV5 mei 2015 Overijsselse oorlogsdocumentaire op lokale TV De lokale zender Hofstreek TV zendt vanavond de documentaire 'Oorlog in Overijssel' uit. De film bevat unieke beelden van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de bezetting in de […]