GFC dendert door

De opmars van GFC in de vierde klasse G heeft vandaag een prachtig vervolg gekregen in de Hofderby tegen Sportclub Markelo. Op sportpark Heeckeren werd het uiteindelijk 4-0 en dat is dezelfde uitslag als tijdens de heenwedstrijd op 24 februari toen de rood zwarten in Markelo ook al imponeerden. GFC was heer en meester en kwam na een kwartier op voorsprong dor een goal van Olaf Siegers die een voorzet van Justin Vos binnen kon schuiven. Twee minuten later viel de fortuinlijke 2e treffer die door Markeloƫr Lars Brinckate in eigen doel werd geschoten. vlak voor rust viel de 3-0. Olaf Siegers maakte zijn tweede van de middag.

Na de thee beleef GFC de bovenliggende partij maar kreeg het wel een penalty tegen nadat een speler van Markelo in de 16-meter naar beneden werd getrokken. Het leverde geen averij op want doelman Dennis Vorkink stopte de strafschop van Ton Jansen. Het slotakkoord was voor spits Tim Wassink die na een goed uitgespeelde tegenaanval de 4-0 kon aantekenen. GFC verloor nog niet na de winterstop (4 zeges en 1 gelijkspel) en maakt nog alle kans op topklassering en een periodetitel. Komende donderdag speelt de ploeg van trainer Romano Lammertink de inhaalwedstrijd in en tegen Haarle in de vierde klasse G.