Goor heeft ‘Groenste’ straat van Overijssel

De Oude Haaksbergerweg in Goor is verkozen tot één van de drie groenste straten van Overijssel. Het plan voor het braakliggende stuk grond ‘Hoek Oude Haaksbergweg’ is door de Provincie Overijssel als meest kindvriendelijke plan, beloond met een bedrag van 20.000 euro voor de uitvoering. Initiatiefneemster is Alberta Groteboer die samen met andere omwonenden een ‘bio-divers’ plan ontwikkelde met ruimte voor bloemen, insecten en speelgelegenheid voor kinderen middels een grote zandbak. Er komt verschil in hoogte in de grond om het water op te vangen en er worden verschillende bomen geplaatst. Naast de Goorse straat zijn ook straten in Dalfsen en Raalte beloond door de Provincie Overijssel. Er waren in totaal dertien genomineerden.

De prijswinnaars in het Provinciehuis in Zwolle met linksboven de Goorse afvaardiging

Gerelateerde berichten

  • Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ?1 februari 2019 Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ? Een plan dat is gemaakt voor het nu nog braakliggende terrein op de hoek Oude Haaksbergerweg/Mulderskamp (foto) moet uiteindelijk worden omgetoverd in een kindvriendelijke plek met […]
  • Week van de biodiversiteit in teken ‘groene’ speelterreinen20 mei 2019 Week van de biodiversiteit in teken ‘groene’ speelterreinen Het is de week van de biodiversiteit in de gemeente Hof van Twente en dat betekent dat er ook in Goor diverse activiteiten zijn in dit kader de komende dagen. Zo zal wethouder Harry […]
  • Vernieuwde groenplaats Huijgenstraat geopend22 mei 2019 Vernieuwde groenplaats Huijgenstraat geopend Het buurtinitiatief is voltooid. Na maanden van arbeid met vereende krachten is het nieuwe groen- en speelterrein in de Huijgenstraat klaar. In het kader van de week van de […]
  • Eetbaar “VretteGoor”…23 mei 2017 Eetbaar “VretteGoor”… Volgens mij is er ergens een blik subsidie los getrokken. Met steeds groter wordende ogen zat ik het plan door te lezen wat een aantal studenten van de Wageningen Universiteit bedacht […]
  • Verrassingsbezoek gedeputeerde voor asbestsanering tuinen22 oktober 2014 Verrassingsbezoek gedeputeerde voor asbestsanering tuinen En ineens was ze er. Gedeputeerde Ineke Bakker van de Provincie Overijssel was vanmiddag in Goor voor de officiële openingshandeling van de sanering van een groot aantal asbesttuinen in […]