Goor heeft ‘Groenste’ straat van Overijssel

De Oude Haaksbergerweg in Goor is verkozen tot één van de drie groenste straten van Overijssel. Het plan voor het braakliggende stuk grond ‘Hoek Oude Haaksbergweg’ is door de Provincie Overijssel als meest kindvriendelijke plan, beloond met een bedrag van 20.000 euro voor de uitvoering. Initiatiefneemster is Alberta Groteboer die samen met andere omwonenden een ‘bio-divers’ plan ontwikkelde met ruimte voor bloemen, insecten en speelgelegenheid voor kinderen middels een grote zandbak. Er komt verschil in hoogte in de grond om het water op te vangen en er worden verschillende bomen geplaatst. Naast de Goorse straat zijn ook straten in Dalfsen en Raalte beloond door de Provincie Overijssel. Er waren in totaal dertien genomineerden.

De prijswinnaars in het Provinciehuis in Zwolle met linksboven de Goorse afvaardiging

Gerelateerde berichten

  • Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ?1 februari 2019 Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ? Een plan dat is gemaakt voor het nu nog braakliggende terrein op de hoek Oude Haaksbergerweg/Mulderskamp (foto) moet uiteindelijk worden omgetoverd in een kindvriendelijke plek met […]
  • Eetbaar “VretteGoor”…23 mei 2017 Eetbaar “VretteGoor”… Volgens mij is er ergens een blik subsidie los getrokken. Met steeds groter wordende ogen zat ik het plan door te lezen wat een aantal studenten van de Wageningen Universiteit bedacht […]
  • Verrassingsbezoek gedeputeerde voor asbestsanering tuinen22 oktober 2014 Verrassingsbezoek gedeputeerde voor asbestsanering tuinen En ineens was ze er. Gedeputeerde Ineke Bakker van de Provincie Overijssel was vanmiddag in Goor voor de officiële openingshandeling van de sanering van een groot aantal asbesttuinen in […]
  • Fietsenstalling op station wordt fors uitgebreid17 september 2015 Fietsenstalling op station wordt fors uitgebreid De fietsenstalling naast het treinstation in Goor wordt op korte termijn een stuk groter. Het is de bedoeling dat er straks 268 fietsen meer kunnen worden geparkeerd naast de 560 die nu […]
  • Kamerleden bekijken voortgang asbestsanering16 februari 2018 Kamerleden bekijken voortgang asbestsanering Onder leiding van wethouder Harry Scholten werden vanmorgen vijf leden van de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van de voortgang omtrent de asbestsanering in 't Gijmink. Erik Ziengs (VVD), […]