GFC boekt zwaarbevochten zege op Haarle

GFC heeft ongeslagen status na de winterstop ook na vanavond nog in handen. De inhaalwedstrijd in en tegen Haarle werd met 0-1 gewonnen. De enige goal kwam halverwege de tweede helft van de voet van spits Tim Wassink. In de eerste was GFC optisch de betere ploeg maar waren er ook een aantal goede kansen voor de thuisploeg. Na een half uur kreeg GFC de beste kans toen na een goede uittrap van Dennis Vorkink de snelle Olaf Siegers na een loopactie de bal net naast de paal joeg. Vijf minuten voor rust was er nog een schot van Justin Vos dat net voorlangs het Haarlese doel ging.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met weer een paar uitstekende mogelijkheden voor Haarle dat aanvallend sterk was maar verdedigend nog wel eens steken liet vallen. Daardoor was GFC ook een paar keer dicht bij een treffer. Die viel in de 68e minuut. De net ingevallen Daan Zwierink gaf vanaf rechts vanaf het middenveld een uitstekende lange pass op Tim Wassink die door kon lopen en in een één op één-situatie de bal binnen kon schieten. Een kwartier voor tijd kreeg Bjorn Natrop de kans om het duel te beslissen. Hij schoot echter van binnen de 16-meter via de keeper net naast. In de slotfase was het nog even billen knijpen voor de ploeg van trainer Romano Lammertink toen Haarle sterk aandrong. Doelman Dennis Vorkink, die een uitstekende wedstrijd keepte, stond echter een paar keer goed zijn mannetje en voorkwam het puntenverlies. In de blessuretijd kreeg Olaf Siegers nog een grote kans op 0-2 maar hij liep de bal ongelukkig over de achterlijn toen hij de keeper al gepasseerd was. Komende zondag staat de Goorse derby tussen Hector en GFC, dat op de ranglijst in 4G is geklommen naar de 7e plek, op het programma.