Omwonenden ‘zorghuis’ Heeckeren in gesprek met burgemeester

Verontruste buurtbewoners van de voormalige kleuterschool van de Heeckerenschool, gaan in gesprek met burgemeester Nauta en wethouder Meulenkamp over de plannen voor de vestiging van hulpbehoevende jongeren in het leegstaande pand dat nu in eigendom is van ‘buurman’ Goorhuis. die wil het verhuren aan zorgonderneemster Danny Hempel. De andere omwonenden zijn bang voor overlast en vrezen de komst van zorgjongeren.

De gemeente gaf al eerder aan dat er geen zorgbestemming op het pand zit maar de omwonenden zijn bang dat ze om de tuin geleid worden en dat door middels een andere constructie toch een dergelijke voorziening komt. Hempel zei eerder de Tubantia dat er geen zorgjongeren zijn gepland maar jongeren met een ‘achterstand op de arbeidsmarkt’ die er moeten gaan wonen. Het gesprek vindt komende dinsdag, 23 april, plaats in het gemeentehuis.

Gerelateerde berichten

  • Minder onrust over zorgwoning na gesprek met burgemeester en wethouder24 april 2019 Minder onrust over zorgwoning na gesprek met burgemeester en wethouder Twintig omwonenden van het voormalige schoolgebouw aan de van Coeverdenstraat zijn gisteravond in gesprek gegaan met burgemeester Nauta en wethouder Meulenkamp over de plannen van […]
  • Strijd om visvijver laait weer op25 oktober 2016 Strijd om visvijver laait weer op Een grote bouwlamp vanuit de tuin van omwonende Goorhuis leidde gisteravond een nieuwe episode in, in de strijd om de retentie-vijver aan de Kloosterlaan. Daar is op zijn verzoek een […]
  • Mestvergister teistert Heeckeren17 september 2018 Mestvergister teistert Heeckeren Er komen steeds meer klachten over de stank die vermoedelijk door mestvergister Groen Gas BV wordt veroorzaakt. Met name in de wijk Heeckeren ervaren bewoners overlast die anders is dan de […]
  • Omwonenden zonnepark Waterlanden in de tegenaanval16 februari 2017 Omwonenden zonnepark Waterlanden in de tegenaanval Omwonenden van het terrein Waterlanden waar een groot park met zonnepanelen van negen hectare moet gaan verrijzen, gaan bezwaar maken tegen de bestemmingsplanwijziging die nodig is om de […]
  • Zonnepark Waterlanden gaat er definitief komen14 februari 2017 Zonnepark Waterlanden gaat er definitief komen Het grote zonnepark achter de Goorse woonwijk Heeckeren gaat er, zoals verwacht, wel komen. Ondanks kritische vragen tijdens de raadsvergadering vanavond werd het plan Waterlanden zonder […]