GFC wordt zaterdagclub

Het eerste en tweede elftal van GFC gaan vanaf volgend seizoen op zaterdag voetballen. Dat is de uitkomst van een stemming tijdens een speciale ledenvergadering vanavond in d’Oale Goorsche, de kantine van de rood-zwarten. Er werden 124 stemmen uitgebracht. 72 leden zijn voor de overgang naar de zaterdagcompetitie, de overige 52 gaven aan liever op zondag te willen blijven voetballen. De lagere senioren en de vrouwenteams mogen zelf beslissen of ze op zaterdag of zondag willen voetballen. Door de overgang kan het eerste team van GFC dit jaar niet meer om de prijzen meedoen. GFC moet door de verschuiving onderaan de voetbalpyramide beginnen en blijft dus vierdeklasser. Met de overgang gaat er ook een streep door de derby tussen GFC en Hector in competitieverband. Deze Goorse ‘El Classico’ wordt op zondag 28 april voor het laatst gespeeld.

De extra ledenvergadering werd druk bezocht. Foto: www.GFCGoor.nl

De drukbezochte vergadering werd ingeleid met een presentatie door het bestuur van GFC. In deze presentatie werden de resultaten van de enquête die onder de leden is gehouden, toegelicht. Over de hele vereniging is er een duidelijke meerderheid voorstander van voetballen door GFC 1 en GFC 2 op zaterdag. Voor de overige teams blijkt dat bij de jeugd een sterke voorkeur voor voetballen op zaterdag is terwijl de lagere seniorenelftallen meer verdeeld zijn. De huidige lagere seniorenteams die op zondag spelen hebbeneen voorkeur voor voetballen op zondag en het zaterdagteam voor voetballen op zaterdag.