GFC wordt zaterdagclub

Het eerste en tweede elftal van GFC gaan vanaf volgend seizoen op zaterdag voetballen. Dat is de uitkomst van een stemming tijdens een speciale ledenvergadering vanavond in d’Oale Goorsche, de kantine van de rood-zwarten. Er werden 124 stemmen uitgebracht. 72 leden zijn voor de overgang naar de zaterdagcompetitie, de overige 52 gaven aan liever op zondag te willen blijven voetballen. De lagere senioren en de vrouwenteams mogen zelf beslissen of ze op zaterdag of zondag willen voetballen. Door de overgang kan het eerste team van GFC dit jaar niet meer om de prijzen meedoen. GFC moet door de verschuiving onderaan de voetbalpyramide beginnen en blijft dus vierdeklasser. Met de overgang gaat er ook een streep door de derby tussen GFC en Hector in competitieverband. Deze Goorse ‘El Classico’ wordt op zondag 28 april voor het laatst gespeeld.

De extra ledenvergadering werd druk bezocht. Foto: www.GFCGoor.nl

De drukbezochte vergadering werd ingeleid met een presentatie door het bestuur van GFC. In deze presentatie werden de resultaten van de enquĂȘte die onder de leden is gehouden, toegelicht. Over de hele vereniging is er een duidelijke meerderheid voorstander van voetballen door GFC 1 en GFC 2 op zaterdag. Voor de overige teams blijkt dat bij de jeugd een sterke voorkeur voor voetballen op zaterdag is terwijl de lagere seniorenelftallen meer verdeeld zijn. De huidige lagere seniorenteams die op zondag spelen hebbeneen voorkeur voor voetballen op zondag en het zaterdagteam voor voetballen op zaterdag.

Gerelateerde berichten

  • Laatste derby in teken titelstrijd GFC27 april 2019 Laatste derby in teken titelstrijd GFC Het is de laatste vele competitieclashes, morgen op sportpark Heeckeren. De Goorse voetbalderby tussen GFC en Hector in de vierde klasse G voordat de rood zwarten overstappen naar de […]
  • Goor verdeeld over zaterdagclub GFC4 juni 2019 Goor verdeeld over zaterdagclub GFC De stemming onder de leden van GFC was al verdeeld over de overgang naar het zaterdagvoetbal maar het voorstel haalde het wel. Uit een poll op deze site blijkt dat de precies de helft van […]
  • Clubheld van der Worp krijgt meeste stemmen maar is er nog niet17 november 2016 Clubheld van der Worp krijgt meeste stemmen maar is er nog niet Het ontketende slotoffensief om John van der Worp aan de titel Clubheld van de amateursport in de regio's Twente en de Achterhoek te helpen, is met verve geslaagd. De supervrijwilliger van […]
  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • 9 april 2017 GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink […]