Ook dit jaar veel ‘volgelingen’ bij Goorse Passion

Het begon met een spatje regen maar dat was voorbij toen het grote witte kruis werd opgepakt en gedragen door Goor. De Goorse versie van The Passion begon vandaag op het Schoolfeestplein waar de toehoorders luisterden naar een verhaal rondom de kruisiging en lijdensweg van Jezus terwijl daarna werd gezongen, onder meer door de bekende zangeres Pearl Jozefzoon die het nummer ‘Leun op mij’ vertolkte. De tocht ging daarna door het stadshart waar ook diverse koren stonden. Het kruis werd gedragen door mensen van verschillende nationaliteiten en voorafgegaan door christelijke motorrijders. Achter het kruis een lange stoet van mensen die meeliepen. Na afloop van de tocht was er een benefietvoorstelling in De Reggehof waar onder meer de beroemde zandtovenaar Gert van der Vijver zijn kunnen toonde. Op onze Facebookpagina staat een kort filmpje van de tocht.

Gerelateerde berichten

  • Goor krijgt zijn eigen Passion9 december 2017 Goor krijgt zijn eigen Passion Het is landelijk een populaire televisiehit op witte donderdag tijdens Pasen: Het verhaal van de kruisiging en wederopstanding van Jezus, gestoken in een eigentijdse jas. In aanloop nasar […]
  • Doors Wide Open met LED-scherm door Goor7 april 2020 Doors Wide Open met LED-scherm door Goor De stichting Doors Wide Open gaat komende (goede) vrijdag 's middags met een bus door Goor waarop een groot LED-scherm staat. Daarop kunnen inwoners persoonlijke (Paas-)boodschappen laten […]
  • Goorse Passion trekt veel bekijks ondanks regen28 maart 2018 Goorse Passion trekt veel bekijks ondanks regen De weersomstandigheden waren niet dat wat gewenst was maar de regen weerhield een groot aantal mensen er niet van om toch mee te lopen in de stoet achter het grote witte kruis tijdens de […]
  • Voice of Holland-topper Jozefzoon bij Goorse passion12 augustus 2018 Voice of Holland-topper Jozefzoon bij Goorse passion Pearl Jozefzoon komt zingen tijdens The New Passion in Goor op donderdag 17 april van volgend jaar. De 32-jarige zangeres werd bekend door haar tweede plek in de talentenshow The Voice of […]
  • Doors Wide Open in race voor donatie ING Bank23 januari 2018 Doors Wide Open in race voor donatie ING Bank De stichting Doors Wide Open is in de race voor een financiĆ«le injectie van de ING Bank. Met de actie Help Nederland Vooruit zijn in het hele land maatschappelijke initiatieven aangewezen […]