Twenthe zet grote stap richting lijfsbehoud

Het moet wel heel raar lopen als vv Twenthe volgend seizoen niet opnieuw derdeklasser is. Het cruciale kelderduel tegen KVV Losser werd vanavond met 2-1 gewonnen en daarmee zette de ploeg van trainer Hans Dirksen een grote stap richting lijfsbehoud. In een levendig duel kwam Losser op ’t Piepwillem het best uit de startblokken en kreeg een paar goede kansen. Na tien minuten kwam het gehavende Twenthe er meer uit en kwamen er ook mogelijkheden aan de andere kant. Gelegenheidsspits Tijmen van Wissing brak na een half uur de ban met een fraaie treffer. Na goed doorkomen op rechts van Guus Lummen die de bal voorzette, krulde van Wissing de bal op fraaie wijze in het doel: 1-0.

Even later kreeg hij nog een goede schietkans maar stuitte hij op de doelman van Losser. Vijf minuten voor rust kreeg Twenthe in een scrimmage drie kansen op rij binnen de 16-meter maar viel het leer niet binnen. Losser zette daar kort daarna wat tegenover met een uitbraak die leidde tot een grote kans met een inzet die uiteindelijk voorlangs ging. In het tweede bedrijf was Twenthe de bovenliggende partij en controleerde het duel. Guus Lummen kreeg na een uur voetbal een goede kopkans en werd enkele minuten later gevloerd in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde werd beheerst binnen geschoten door aanvoerder Koen Morsink: 2-0. Daarmee was het duel wel gespeeld al kwam Losser nog tot een goal toen een vrije trap op de rand van de 16-meter hard werd binnen geschoten in de slotminuut van de wedstrijd. Door de zege op Losser klimt Twenthe naar plek 9 in de derde klasse A en is het gat met Losser, dat op de gevaarlijke 12e nacompetitieplek staat, gegroeid naar 9 punten. Komende maandag, Tweede Paasdag, speelt Twenthe weerd thuis. Dan is Reutum de tegenstander.