Twenthe zet grote stap richting lijfsbehoud

Het moet wel heel raar lopen als vv Twenthe volgend seizoen niet opnieuw derdeklasser is. Het cruciale kelderduel tegen KVV Losser werd vanavond met 2-1 gewonnen en daarmee zette de ploeg van trainer Hans Dirksen een grote stap richting lijfsbehoud. In een levendig duel kwam Losser op ’t Piepwillem het best uit de startblokken en kreeg een paar goede kansen. Na tien minuten kwam het gehavende Twenthe er meer uit en kwamen er ook mogelijkheden aan de andere kant. Gelegenheidsspits Tijmen van Wissing brak na een half uur de ban met een fraaie treffer. Na goed doorkomen op rechts van Guus Lummen die de bal voorzette, krulde van Wissing de bal op fraaie wijze in het doel: 1-0.

Even later kreeg hij nog een goede schietkans maar stuitte hij op de doelman van Losser. Vijf minuten voor rust kreeg Twenthe in een scrimmage drie kansen op rij binnen de 16-meter maar viel het leer niet binnen. Losser zette daar kort daarna wat tegenover met een uitbraak die leidde tot een grote kans met een inzet die uiteindelijk voorlangs ging. In het tweede bedrijf was Twenthe de bovenliggende partij en controleerde het duel. Guus Lummen kreeg na een uur voetbal een goede kopkans en werd enkele minuten later gevloerd in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde werd beheerst binnen geschoten door aanvoerder Koen Morsink: 2-0. Daarmee was het duel wel gespeeld al kwam Losser nog tot een goal toen een vrije trap op de rand van de 16-meter hard werd binnen geschoten in de slotminuut van de wedstrijd. Door de zege op Losser klimt Twenthe naar plek 9 in de derde klasse A en is het gat met Losser, dat op de gevaarlijke 12e nacompetitieplek staat, gegroeid naar 9 punten. Komende maandag, Tweede Paasdag, speelt Twenthe weerd thuis. Dan is Reutum de tegenstander.


Gerelateerde berichten

  • Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum2 december 2018 Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum Het vlaggenschip van Twenthe blijft onderaan de ranglijst bungelen. Op bezoek bij Reutum had de ploeg van trainer Hans Dirksen goede zaken kunnen doen, maar werd er met 4-2 verloren. In […]
  • Twenthe kansloos tegen NEO26 april 2019 Twenthe kansloos tegen NEO Twenthe is nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen. De ploeg van trainer Hans Dirksen had vanavond weinig in te brengen tegen het hooggeplaatste NEO en verloor met 4-1. Het duel was […]
  • Twenthe verslaat De Tukkers en boekt eerste competitie-zege30 september 2018 Twenthe verslaat De Tukkers en boekt eerste competitie-zege Twenthe boekte vanmiddag de eerste zege in het nieuwe voetb alseizoen in de derde klasse A. Op het eigen Piepwillem won de ploeg van trainer Hans Dirksen verdiend van het Albergse De […]
  • Twenthe verliest ruim van Saasveldia7 oktober 2018 Twenthe verliest ruim van Saasveldia Twenthe leed vanmiddag in Saasveld de tweede competitie-nederlaag in het prille voetbalseizoen. Tegen Saasveldia met 5-1 verloren. De Goorse Tricolores begonnen goed aan het duel en kregen […]
  • Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht28 oktober 2018 Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht Twenthe boekte vanmiddag de tweede overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen won op eigen veld met 2-0 van Avanti Wilskracht, de nummer twee van de ranglijst en voor […]