Hector nagenoeg veilig na zege in Haarle

Hector heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de vierde klasse G van het zondagamateurvoetbal. De ploeg van trainer Mark Dijkstra boekte een belangrijke 1-2 zege in en tegen Haarle in de strijd om lijfsbehoud en klimt naar de negende plek op de ranglijst. In Haarle kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken maar kwam ondanks een aantal kansen niet tot scoren. Dat lukte Hector halverwege de eerste helft wel. Jeroen Heuten werd door Wesley Zwoferink weggestuurd en kwam op snelheid in de 16-meter waar hij hard gevloerd werd. De toegekende strafschop werd hard in de rechter bovenhoek geschoten door Zwoferink: 0-1.

Wesley Zwoferink scoorde uit een penalty

Tien minuten later was een lange bal van doelman Daniƫl Kolbe de inleiding tot de 0-2. Waar een verdediger de bal niet onder controle kon houden lukte Marinus Wolters dat wel. Hij kon Unal Kel in stelling brengen die niet faalde en kon scoren. In de tweede helft controleerde Hector de wedstrijd en kwam het alleen vlak voor tijd even in problemen toen Haarle vanuit de omschakeling wist te scoren na een afgeslagen aanval van Hector. Orri Knobben zorgde voor de 1-2 maar ondanks een slotoffensief met vele hoge ballen voor het doel, kwamen de groen witten niet meer in de problemen.