Minder onrust over zorgwoning na gesprek met burgemeester en wethouder

Twintig omwonenden van het voormalige schoolgebouw aan de van Coeverdenstraat zijn gisteravond in gesprek gegaan met burgemeester Nauta en wethouder Meulenkamp over de plannen van ondernemer Danny Hempel om daar zorgjongeren te vestigen. In dat onderhoud werd duidelijk dat de gemeente niet van plan is om het bestemmingsplan te wijzigen en dat er dus alleen kantoor gehouden mag worden en dat er een dienstwoning voor één huishouden kan worden gerealiseerd.

Hempel gaf eerder aan dat er geen zorgjongeren zouden gaan wonen maar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Buurtbewoners zijn blij met de toezegging van de gemeente dat deze alert zal zijn op dat wat er gerealiseerd gaat worden. Desondanks blijft de buurt ongerust over de plannen en is er de vrees dat er via een handige constructie regelgeving omzeild kan worden. De burgemeester wil dat een delegatie van buurtbewoners met Hempel in gesprek gaat.

Gerelateerde berichten