Irene Kuitert en IJke de Jong benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn vanochtend IJke de Jong en Irene Kuitert uit Goor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Jong kreeg een lintje voor zijn werk als diaken bij de Gereformeerde kerk en zijn rol in de fusie met de Protestantse gemeente. Ook is hij actief bij ‘Hof van Anpakk’n’ en helpt hij mensen met het op orde houden van de financiële huishouding. Kuitert werd gelauwerd voor haar actieve rol binnen de katholieke gemeenschap waar ze al ruim 20 jaar voorganger en lectrice is. In totaal werden er tien lintjes uitgereikt door burgemeester Nauta waarvan er twee naar de zussen Koebrugge uit Ambt Delden (Zeldam) gingen.

Ellen Nauta (l) en IJke de Jong (r)

Eén van hen, Marianne Koebrugge-Mulder, werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De pluimveehoudster is al meer dan 35 jaar actief voor de Goorse katholieke vrouwenorganisatie en zette zich in voor agrarische ontwikkelingsprojecten in diverse landen. Haar schoonzus Lidy Katier-Koebrugge kreeg een lintje (Lid) voor haar werk in de medezeggenschapsraad van de Heeckerenschool, Zij-Actief Goor en de Petrus en Pauluskerk.

Marianne Koebrugge-Mulder (r)

Het lintje voor de Markelose Jenneke van der Kolk-Biersteker heeft ook een Goors tintje. Zij is wekelijks actief bij Dagvoorziening De Binnenhof bij De Stoevelaar als vrijwilligster op diverse gebieden. Na de toespraken en het opspelden van de Koninklijke decoraties zong de Goorse zanger Ramon Freriksen het Wilhelmus in het gemeentehuis.


Irene Tuitert (r)