Irene Kuitert en IJke de Jong benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn vanochtend IJke de Jong en Irene Kuitert uit Goor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Jong kreeg een lintje voor zijn werk als diaken bij de Gereformeerde kerk en zijn rol in de fusie met de Protestantse gemeente. Ook is hij actief bij ‘Hof van Anpakk’n’ en helpt hij mensen met het op orde houden van de financiële huishouding. Kuitert werd gelauwerd voor haar actieve rol binnen de katholieke gemeenschap waar ze al ruim 20 jaar voorganger en lectrice is. In totaal werden er tien lintjes uitgereikt door burgemeester Nauta waarvan er twee naar de zussen Koebrugge uit Ambt Delden (Zeldam) gingen.

Ellen Nauta (l) en IJke de Jong (r)

Eén van hen, Marianne Koebrugge-Mulder, werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De pluimveehoudster is al meer dan 35 jaar actief voor de Goorse katholieke vrouwenorganisatie en zette zich in voor agrarische ontwikkelingsprojecten in diverse landen. Haar schoonzus Lidy Katier-Koebrugge kreeg een lintje (Lid) voor haar werk in de medezeggenschapsraad van de Heeckerenschool, Zij-Actief Goor en de Petrus en Pauluskerk.

Marianne Koebrugge-Mulder (r)

Het lintje voor de Markelose Jenneke van der Kolk-Biersteker heeft ook een Goors tintje. Zij is wekelijks actief bij Dagvoorziening De Binnenhof bij De Stoevelaar als vrijwilligster op diverse gebieden. Na de toespraken en het opspelden van de Koninklijke decoraties zong de Goorse zanger Ramon Freriksen het Wilhelmus in het gemeentehuis.


Irene Tuitert (r)

Gerelateerde berichten

  • Acht Koninklijke onderscheidingen naar Gorenaren tijdens lintjesregen26 april 2021 Acht Koninklijke onderscheidingen naar Gorenaren tijdens lintjesregen Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn vandaag acht Gorenaren gedecoreerd. In het gemeentehuis kregen zij allemaal de versierselen die horen bij de titel 'Lid in de Orde van Oranje […]
  • Geen Goorse lintjes dit jaar24 april 2020 Geen Goorse lintjes dit jaar Het gebeurt niet vaak maar dit jaar is er niemand uit Goor die een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen tijdens de jaarlijkse lintjesregen. In de Hof van Twente werden er in totaal […]
  • Vier Goorse lintjes: Kuitert benoemd tot Ridder24 april 2015 Vier Goorse lintjes: Kuitert benoemd tot Ridder Goor is goed bedeeld tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De helft van de in totaal acht onderscheidingen werd aan Gorenaren toegekend vanochtend. Goor is ook een Ridder in de Orde van […]
  • Toch Goors getint lintje: Voorzitter AV Goor onderscheiden24 april 2020 Toch Goors getint lintje: Voorzitter AV Goor onderscheiden In het Goorse gemeentehuis werden dan wel geen Koninklijke onderscheidingen aan Gorenaren uitgereikt, in het gemeentehuis van de gemeente Holten/Rijssen was er wel een lintje met een […]
  • Koninklijke onderscheiding voor organist Herman Terra18 november 2018 Koninklijke onderscheiding voor organist Herman Terra Herman Terra is gisteravond in de Rooms Katholieke Petrus en Pauluskerk, Koninklijk onderscheiden door burgemeester Ellen Nauta. Terra is al vijftig jaar organist van verschillende koren […]