GFC zet Hector simpel opzij in laatste derby

GFC heeft de derby tegen Hector makkelijk gewonnen. De zwak spelende ploeg van Mark Dijkstra werd met 4-1 aan de kant gezet. Na twee minuten zette Edo Schnieder de eerste treffer op het scorebord. Na het openingsdoelpunt had Unal Kel een kansje om gelijk te maken, alleen schoot de buitenspeler naast. GFC besliste de wedstrijd vervolgens kort voor rust door twee keer te scoren. Olaf Siegers en Simon Ruumpol waren verantwoordelijk voor die doelpunten.

Na rust kregen de Hectorianen al gauw een penalty. De discutabele strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Wesley Zwoferink. Nog geen vijf minuten later gebeurde precies hetzelfde aan de andere kant van het veld. Ruumpol werd heel lichtjes vastgehouden, maar arbiter Jansen vond het genoeg voor een strafschop die benut werd door Tim Wassink. Beide ploegen kregen na het doelpunt nog enkele kansjes, maar gescoord werd het er niet meer.

Omdat GFC vanaf volgend seizoen op zaterdag voetbalt, was dit voorlopig de laatste derby tussen de twee ploegen.