Twenthe verslikt zich opnieuw in promovendus

Twenthe heeft de sof van vorige week geen halt weten toe te roepen. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis verloor vanmiddag opnieuw van een promovendus. DSVD uit Deurningen was in Goor met 1-0 te sterk. Twenthe was wel beter, kreeg veel kansen maar wist de opponent niet te verschalken. Twenthe blijft dus na twee speelronden puntloos.

dsc00985

Twenthe, waar de spelerspasjes in orde waren, had opnieuw de adminstratie niet in orde volgens de leidsman. Trainer Harold Oude Veldhuis had niet de benodigde papieren. Hierdoor moest trainer Ronald Stap van het tweede team plaatsnemen op de bank.

Onder leiding van Stap had Twenthe in het begin moeite met de bezoekers. DSVD speelde overtuigend en dwong in de eerste tien minuten al enkele kansjes af. Gedurende de eerste helft kwam Twenthe beter in de wedstrijd en dit resulteerde onder meer in twee kopkansen voor Mark Nijland. De grootste kans was voor Guus Lummen die alleen richting DSVD sluitpost mocht opstomen maar hij kon de mogelijkheid niet verzilveren. Lummen werd bij de kans slecht aangespeeld door Dennis ter Haar, die slimmer had moeten handelen.

Even later  was DSVD dicht bij het openingsdoelpunt, maar doelman Patrick Kollmer zag de bal tot zijn opluchting op de paal belanden.

In de tweede helft voetbalde Twenthe wat beter en kreeg het ook weer de nodige kansen, maar Koen Morsink en Tom Berkers wisten niet te scoren. Tien minuten kreeg DSVD een strafschop. Tien minuten voor tijd kreeg DSVD de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen van elf meter. De promovendus pakte het cadeautje uit en nam zo de drie punten mee naar Deurningen, waardoor Twenthe nog altijd geen punten heeft.

Bij het duel waren Kjeld van Dijk en Krijt van Zutphen de pupillen van de week (foto).