Twee minuten stil…

Opdat wij niet vergeten. En dus stond Goor vanavond ook stil bij allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders van WO II is ook bij ons niet in de vergetelheid geraakt. Zij die voor dit voorrecht zijn gevallen, werden vanavond herdacht met een kerkdienst, kransleggingen bij het Poolse monument op ’t Schild, een stille tocht richting de Bomscherf in het Goorse centrum en de twee minuten stilte bij het oorlogsmonument in het park bij de Waterstraat. Daar waren ook kransleggingen en sprak burgemeester Ellen Nauta. Zij bracht onder meer het bombardement op Goor in herinnering, twee weken voor de bevrijding in 1945. Apollo speelde koralen en speelde het Wilhelmus na de twee minuten stilte net na achten. Er waren zo’n 150 mensen mensen bij de herdenking in Goor.

Gerelateerde berichten

  • Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei24 april 2020 Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei Er is wel een mogelijkheid om op 4 mei naar het herdenkingsmonument in de Waterstraat te gaan om stil te staan bij de gevallenen in de Tweede Oorlog of om bloemen te leggen. Dit kan van […]
  • Druk bezochte Dodenherdenking in Goor4 mei 2017 Druk bezochte Dodenherdenking in Goor Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. […]
  • Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen…..4 mei 2015 Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen….. Opdat wij nimmer vergeten! En dus was ook Goor vanavond net als de rest van ons land twee minuten stil. Alle slachtoffers uit de oorlog -in het bijzonder WO II- werden herdacht. Bij het […]
  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]
  • Wel kranslegging maar zonder publiek3 mei 2021 Wel kranslegging maar zonder publiek Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het […]